Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζει να προκαλεί ο Βασιλοπουλος για το γήπεδο της ΑΕΚ

Επαναφέρει πάλι τους... όρους του, που απέρριψε πανηγυρικά το ΣτΕ λιγο πρίν την έκδοση της οικοδομικής άδειας.


Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος με νέες δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ βάζει εκ νέου όρους στην ΑΕΚ αναφορικά με το θέμα του γηπέδου. Μιλάμε για τους ίδιους όρους που απέρριψε τελεσίδικα το ΣτΕ.

«Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρίσκονταν και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις», τόνισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα «παρότι έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Από εκεί και πέρα η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν ότι δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του γηπέδου, γι’ αυτό και προσφύγαμε στο ΣτΕ» τονίζει ο Βασιλόπουλος, λέγοντας ότι «ζητάμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

«Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, ώστε να υπάρχει ομαλή γειτνίαση με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που είναι δίπλα. Με 28 μέτρα ύψους αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής», είπε και πρόσθεσε:

«Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος, τρίτον να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί έχουμε ζήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε φόρα που είχαμε αγώνα και τέταρτο, πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Έχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση την γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να παρκάρουν με τάξη τα αυτοκίνητά τους».

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε ακόμα έναν όρο για την δημιουργία του γηπέδου, που είναι το μέλλον του ερασιτέχνη της ΑΕΚ, που, όπως είπε, δεν προβλέπεται η προπόνησή του στο νέο γήπεδο.

Πηγή : aek365.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου