Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Η γνωμοδότηση για το γήπεδο που ρεζιλεύει τους εσωτερικους εχθρούς της ΑΕΚ

Τα μίκι μάους με τη δικομανία και τις προσφυγές τους ανάγκασαν την ΑΕΚ να καταθέσει δύο γνωμοδοτήσεις για την… κυριότητα της έκτασης στη Νέα Φιλαδέλφεια την οποία αμφισβητούσαν προκειμένου να καταρρίψουν το παραχωρητήριο στη «Δικέφαλος».


Πολύ κουβέντα, σχόλια, διαφορετικές απόψεις και κατηγορίες εναντίον της ΑΕΚ εκφράζονται όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την καθυστέρηση τριετίας για την έκδοση της άδειας και για να αρχίσουν τα έργα για την «Αγιά Σοφιά»…

Και που να γνώριζαν βεβαίως όλοι αυτοί ότι πέραν της ελληνικής γραφειοκρατίας, πέραν των ατέρμονων διαδικασιών για να φτάσεις στο όποιο αποτέλεσμα, πέραν της στάσης του δημάρχου Βασιλόπουλου που ήταν αρνητική από την πρώτη στιγμή, η ΑΕΚ είχε κυρίως να ξεπεράσει τα εμπόδια που της έβαλαν και συνεχίζουν να της βάζουν τα γνωστά μίκι μάους στο όνομα της… μεγάλης αγάπης τους για την ομάδα και τη νομιμότητα.

Προκειμένου η ΑΕΚ να ξεπεράσει το πρόβλημα της προσφυγής, της γνωστής που θα εκδικαστεί στις 24 Νοεμβρίου, εναντίον του παραχωρητηρίου της έκτασης στη «Δικέφαλος ΑΕ», που κατέθεσαν οι γνωστοί ΑΕΚάρες, χρειάστηκε να καταθέσει δύο γνωμοδοτήσεις Πανεπιστημιακών προκειμένου να θεμελιώσει (άκουσον – άκουσον) ακόμα και την κυριότητα στο οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου που αποτελεί βεβαίως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ιστορίας της.

Η μία εξ αυτών κατατέθηκε στις δημόσιες υπηρεσίες από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπο Χρυσανθάκη ο οποίος στη γνωμοδότησή του ξεκινάει από το παραχωρητήριο με την απόφαση 62032/1934 του Υπουργείου Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως, παραχωρητήριο που τεκμηριώνεται και στο σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ και λύνει αυτό το θέμα μία και καλή. Μέχρι και την πρωτότυπη μεταγραφή αυτής της απόφασης στο Υποθυκοφυλάκειο Αθηνών αναγκάστηκαν να αναζητήσουν οι άνθρωποι της «Δικέφαλος» για να ξεπεράσουν το πρόβλημα της περίφημης προσφυγής που διαφημίζεται κιόλας ως μνημείο ΑΕΚοσύνης.

Ο καθηγητής Χρυσανθάκης με απλά νομικά επιχειρήματα στο γνωμοδοτικό του σημείωμα επικαλείται όλους τους νόμους από τότε και φτάνει βεβαίως στον τελευταίο 4277/2014 και στο άρθρο 42 με το οποίο παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο σωματείο της ΑΕΚ η έκταση 29.121 στρεμμάτων. Στη συνέχεια ο κ. Χρυσανθάκης αναφέρεται στις διατάξεις του Αστικού Κώδικά περί αναγκαιότητας μεταγραφής του παραχωρητηρίου προς τη «Δικέφαλος» και καταλήγει στα απλά, αυτονόητα πλην όμως όχι και τόσο ευκολονόητα για πολλούς συμπεράσματα:

1) Κατά την έννοια του άρθρου 42 παρ 1 του Ν. 4277/2014 παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο σωματείο της ΑΕΚ η έκταση 29.121 στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να ανεγερθεί το Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγιά Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια». Η περί ης ο λόγος παραχώρηση γίνεται ex lege (με διάταξη νόμου) από το ελληνικό δημόσιο προς το σωματείο ΑΕΚ, το οποίο έχει το δικαίωμα ανέγερσης του περί ου ο λόγος κέντρου.

2) Η περί ης ο λόγος νομοθετική παραχώρηση χρήσης, διοίκησης και διαχείρισης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου προς το σωματείο της ΑΕΚ, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ.1 του Ν. 4277/2014 όπως και η σχετική συμβατική εκχώρηση εκ μέρους της ΑΕΚ προς την εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ» δεν είναι μεταγραπτέες διότι δεν το προβλέπει ο νόμος.

3) Η εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ» έχει δικαίωμα, δυνάμει της από 3 Φεβρουαρίου 2015 σύμβασης, η οποία τη συνδέει με το σωματείο της ΑΕΚ, να ζητήσει την έκδοση της οικείας οικοδομικής άδειας.

Και όλος αυτός ο κόπος για το αυτονόητο εξαιτίας κάποιων μεγάλων ΑΕΚτζήδων, υπέρμαχων της νομιμότητας που… θίγει δήθεν η «Αγιά Σοφιά»! Για να προστατεύσουν, δήθεν, το οικόπεδο μην το πάρει ο…Μελισσανίδης. Κι όμως εκτός από τους προπαγανδιστές του Ολυμπιακού υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι λίγοι Ενωσίτες που πιστεύουν πως τα μίκι μάους θέλουν πραγματικά να προστατέψουν την περιουσία της ΑΕΚ!

Μια περιουσία που ρημάζει 13 χρόνια τώρα και που μέχρι να μπει μπροστά ο Μελισσανίδης το 2013 είχαν πάρει όλοι απόφαση πως γήπεδο στη Φιλαδέλφεια δεν θα ξαναδούμε ποτέ. Ευτυχώς η ίδια η ζωή τους διέψευσε. Το όνειρο εκατομμυρίων ΑΕΚτζήδων πλησιάζει πλέον στην υλοποίησή του…

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου