Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Εγκρίθηκε το αίτημα της ΑΕΚ για τον σκουπιδότοπο: «Το γήπεδο βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης άδειας»

Εγκρίθηκε η μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων από τον χώρο του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, όπου φιλοξενούταν σε μη αδειοδοτημένο χώρο για τον οποίο έχουν επιβληθεί στον Δήμο βαρύτατα πρόστιμα.


Το θέμα (15ο) ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, μιας και η εισήγηση (πέραν από την διοίκηση) υπερψηφίστηκε τόσο από τον επικεφαλής της «Ένωσης Δημοτών» Λύσσανδρο Γεωργαμλή όσο και από τον επικεφαλής του «Ζούμε Μαζί» Απόστολο Κόντο. Η «ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» του κ. Αράπογλου είχε αποχωρήσει ήδη από το 2ο θέμα της συνεδρίασης.

Ένα πάγιο αίτημα λοιπόν και της πλευράς της ΑΕΚ (και όχι μόνο), εγκρίθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Άλλωστε και στην εισήγηση της διοίκησης αναφέρεται σχετικά: «ο συγκεκριμένος χώρος είναι τμήμα έκτασης που ρυμοτομείται προκειμένου σύμφωνα με τον Ν. 4277/2014 να υποστηρίξει την ανέγερση γηπέδου. Το γήπεδο βρίσκεται πλέον στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας».

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του θέματος ο χώρος που προτάθηκε ως προς την μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης, είναι ένα ημιτελές βιομηχανικό κτίσμα, που βρίσκεται  στο 10χλμ επί της Ε.Ο., επί της παράπλευρης οδού της Εθνικής, σε απόσταση από τις κατοικίες. Πρόκειται για την πολύ περιορισμένη εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην οποία επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης.

Ο Δήμος πρότεινε την απόκτηση του χώρου με απαλλοτρίωση. Σε αυτό το σημείο ο κ. Κόντος ανέφερε πως θα έπρεπε να υπάρχει στην εισήγηση ένα ενδεικτικό κόστος. Tην ίδια παρατήρηση έκανε και ο κ. Γεωργαμλής.
Η εκτίμηση του κόστους θα ανατεθεί σε ορκωτό εκτιμητή, ενώ ως προς την υλοποίηση του όλου σχεδίου από την δημοτική αρχή αναφέρεται ότι μιας και δεν διαθέτει ίδιους πόρους θα διεκδικηθεί δημόσια χρηματοδότηση (εξαιρώντας τυχόν ποσοστό επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ).

Πηγή : e-filadelfeia.gr / enwsi.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου