Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Αλήθειες για το γήπεδο της ΑΕΚ

Γράφει για την «Αγιά Σοφιά» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Νέας Φιλαδέλφειας, Ρένος Αρβανίτης.


«Μερικούς μήνες μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την πλευρά του Δήμου και την «διοίκηση Βασιλόπουλου-Δύναμης Πολιτών» κατά του σχεδίου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και όλα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, προστέθηκε άλλη μία «επαναστατική πράξη ενάντια στα… επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να καταπιούν την πόλη μας», από την παράταξη του δημάρχου και την παρέα του. 

Ένα ιλουστρασιόν τρίπτυχο φυλλάδιο στο οποίο σύμφωνα πάντα με την γνώμη των συντακτών του δεν υπάρχει ούτε ένα, μα ούτε ένα θετικό στοιχείο που να απορρέει από την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Δεν πειράζει κύριοι της διοίκησης θα απαριθμήσουμε εμείς ορισμένα, για να μάθει ο κόσμος της πόλης την αλήθεια. Αν και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι τα γνωρίζουν.

Θα έχουμε σημαντική αύξηση των εσόδων από τα δημοτικά τέλη, ναι ή όχι;

Θα αναγκαστείτε να απομακρύνετε τον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων από το άλσος μας, πράγμα που ναι μεν διακηρύσσετε (όπως και πολλά άλλα, αλλά ακόμη δεν έχουμε ακούσει το μέρος που θα μεταφερθεί) ναι ή όχι;

Θα φυτευτούν τουλάχιστον 2000 δένδρα και άλλοι τόσοι θάμνοι στα γυμνά σημεία του άλσους μας όπως προβλέπει το σχέδιο των ανταποδοτικών έργων, ναι ή όχι;

Θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση στην αγορά της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να κλείσουν τοπικές επιχειρήσεις και να μείνουν άνεργοι πολλοί συμπολίτες μας, ναι ή όχι;

Θα υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας εντός των νέων εγκαταστάσεων του γηπέδου για δεκάδες άνεργους, ναι ή όχι;

Θα πεζοδρομηθεί ένα μέρος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου (υπογειοποίηση της οδού), γεγονός που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ναι ή όχι;

Αυτά τα ολίγα για αρχή.

Αλλά όπως έχω γράψει επανειλημμένως κατά την ταπεινή άποψή μου όσοι αντιδρούν με το υπάρχον σχέδιο του γηπέδου θα αντιδρούσαν με το οποιοδήποτε σχέδιο. Ακόμη και αν η ΑΕΚ έλεγε… ότι θα φτιάξει ένα γηπεδάκι 10.000 θεατών, που θα είχε ύψος όσο ένα τριώροφο κτίριο, είμαι εδώ και χρόνια πεπεισμένος ότι οι ίδιοι άνθρωποι πάλι θα αντιδρούσαν. 

Θα σκαρφίζονταν κάποια ψευτοεπιχειρήματα όπως η ενδεχόμενη βία… (λες και αν θέλουν οι οπαδοί δύο ομάδων να προκαλέσουν επεισόδια δεν μπορούν να το κάνουν σε άσχετο τόπο και χρόνο… πρέπει να υπάρχει γήπεδο…) και διάφορες άλλες σοφίες για να πουν σαν γνήσιοι και επί μονίμου βάσεως διαμαρτυρόμενοι το ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΌΧΙ τους στην επένδυση. Όπως γίνεται από τους ομοϊδεάτες τους για κάθε επένδυση που πάει να γίνει στην ταλαίπωρη χώρα μας.

Δεν λέω ότι στην πόλη μας δεν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως πχ το θέμα της μη ύπαρξης θέσεων πάρκινγκ (κάτι που το διαπιστώνουμε κάθε ΠΣΚ, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ΧΩΡΙΣ γήπεδο στη ΝΦ). ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Και ποιες οι προτάσεις της σημερινής διοίκησης του δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου πχ ζητήματος. Έχετε ακούσει ή διαβάσει κάποια τέτοια πρόταση; Ανεξάρτητα και πέρα από το γήπεδο.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, αν σήμερα ήταν στο τιμόνι του Δήμου μία παράταξη που θα έλεγε ΝΑΙ επί της αρχής στο συγκεκριμένο έργο και θα στεκόταν καλοπροαίρετα στο τραπέζι των συζητήσεων με την πλευρά της ΑΕΚ θα μπορούσε να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ πολύ περισσότερα ανταποδοτικά έργα προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας. Δυστυχώς «ατυχήσαμε»… διότι και το γήπεδο αργά ή γρήγορα θα γίνει και μία χρυσή ευκαιρία για έργα πνοής στον Δήμο μας θα χαθεί».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα FX-news (τ. Ιουλίου)

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου