Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Η Μελέτη στο πιάτο σας

Την προσοχή στη λεπτομέρεια απ' όλους όσοι χειρίστηκαν το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων φανερώνουν οι 27 σελίδες που δημοσιεύτηκαν χθες στη «Διαύγεια».


Εκτός από τους αριθμούς του νέου γηπέδου γίνεται αναφορά σε όλα τα στοιχεία αλλά, χωρίς δίχως υπερβολή, δεν αφήνει την παραμικρή απορία.

Πρώτα απ΄όλα η 27σελιδη ΜΠΕ δείχνει το γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες αποφάνθηκαν θετικά για τη Μελέτη ενώ ακόμα και όπου υπάρχουν υποσημειώσεις δεν ήταν δυνατό να αποτελέσουν πρόβλημα. Κυρίως επειδή, όπως αναφέρεται, από τη «Δικέφαλος 1924» στάλθηκαν όλες οι διευκρινήσεις που ζητήθηκαν.

Πάρθηκαν υπόψιν 66 έγγραφα αλλά και τοποθετήσεις ακόμα και ιδιωτών, κάτι που είναι λογικό από τη στιγμή που υπήρξε η δημόσια διαβούλευση. Από το τελικό αποτέλεσμα- δηλαδή την υπογραφή του Υπουργού- αποδείχθηκε ότι όσοι ήταν κατά της Μελέτης δεν ήταν δυνατό να επηρεάσουν με απτά επιχειρήματα τις εξελίξεις.

Δασικές αρχές, αρχαιολογικές υπηρεσίες ακόμα και το ΓΕΣ σε μία παράγραφο τάσσονται υπέρ της ΜΠΕ.

Στη Μελέτη υπάρχει η κάθε λεπτομέρεια. Αναφορά στο θέμα του πάρκινγκ που θα γίνει (180 θέσεων) αλλά και αυτό που πρέπει να βρεθεί εκτός οικοπέδου και άλσους (200 θέσεων) με ευθύνη της ΑΕΚ.

Για το θέμα των σκουπιδιών (τα οποία πρέπει να φύγουν με ευθύνη του Δήμου αλλά και να συλλέγονται μετά από αγώνες και πάλι με ευθύνη της Δημοτικής αρχής), το θέμα της επεξεργασίας των λυμάτων αλλά ακόμα και ζητήματα θορύβου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Φυσικά, υπάρχει κάθε αναφορά και προβλεψη για θέματα περιβάλλοντος και γενικά δεν υπάρχει η παραμικρή απορία που να μην έχει καλυφθεί αλλά και η παραμικρή τεχνική λεπτομέρεια που να μην βρίσκεται σε αυτήν την 27σελιδη Μελέτη.

Πηγή : enwsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου