Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

«Όποιος μπλοκάρει το γήπεδο, θα είναι απέναντί μας»

O Σύνδεσμος Μικρασιατών και Κωνσταντινοπουλιτών «ΡΙΖΕΣ» εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ του πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΚΑΛΕΣΜΑ-ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Όποιος πάει να μπλοκάρει το στάδιο Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»,δεν είναι μόνο εχθρός της ΑΕΚ αλλά και δικός μας.

Το Σάββατο στη συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, θα παρεβρεθούμε εκπρόσωποι Μικρασιατικών πολιτιστικών σωματείων για να καταλάβουν όλοι οι ύποπτοι, πως όποιος μπαίνει εμπόδιο στο νέο Στάδιο της ΑΕΚ, μπαίνει εμπόδιο και στη Μικρασιατική Μνήμη. Η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη της σε κανένα δικαστήριο πονηρών και εντεταλμένων ατόμων που χρηματοδοτούνται να μπλοκάρουν κάτι που αφορά τη Μικρασιατική μνήμη.

Ο σκοπός του Μικρασιατικού πολιτιστικού Συνδέσμου ΡΙΖΕΣ, όπως και όλων των μικρασιατικών σωματείων, είναι ξεκάθαρος, είναι γραμμένος στα καταστατικά τα οποία είναι αναγνωρισμένα και απο την Ελληνική δικαιοσύνη.

«Διατήρηση, διάσωση και διάδωση του Μικρασιατικού Πολιτισμού».

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι κυρίες και κύριοι!

Σχεδόν 90 χρόνια τώρα, το κράτος δεν έκανε το χρέος του απέναντι στους μικρασιάτες ούτε οικονομικά (ανταλλάξιμα), ούτε πολιτιστικά. Μας χρωστάει και δεν του χρωστάμε. Αδιαφορεί και ποτέ δεν βοήθησε στη δημιουργία ενός Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού. Πραγματικού και όχι μιας απλής συλλογής από αντικείμενα, όπως συνήθως βλέπουμε σε μικρούς χώρους διαφόρων σωματείων οι οποίοι έστω και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διασώσουν και να διαδώσουν τη Μικρασιατική μνήμη.

Το όραμα της ΑΕΚ πρέπει να μας έχει δίπλα στην ομάδα. Τώρα όσο ποτέ, είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στην Ερασιτεχνική και γενικότερα ΑΕΚ, ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε μέσα από αυτό το Στάδιο, ένα κομμάτι της προσφυγιάς, γιατί η συχνότητα μάζωξης στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα Μικρασιατών προσφύγων όσο στο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν έχει γίνει ποτέ 90 χρόνια τώρα, ούτε από πολιτιστικό σωματείο αλλά ούτε και από κρατικό φορέα.

 Θα κάνει το γήπεδο έναν πόλο έλξης ώστε να διαδώσουμε αυτά που χρόνια τώρα προσπαθούμε. Το Στάδιο της ΑΕΚ από τον πρώτο λίθο θα αφορά καθαρά τον Ελληνισμό της Ανατολής. Εμείς καλούμε τα Μικρασιατικά Πολιτιστικά Σωματεία να ακολουθήσουν ώς μάρτυρες υπεράσπισης σε όποιο δικαστήριο αφορά την ανέγερση του νέου Σταδίου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», καθώς επίσης και μηνύσεις τις οποίες θα καταθέτουμε σαν πρωτοβάθμια όργανα όπως είναι τα σωματεία μας, σε όσους προσπαθούν τεχνηέντως να μπλοκάρουν ότι αφορά αυτό. 

Καταγγέλουμε την καθηστέρηση από το κράτος και από δω και πέρα θα σταθούμε και νομικά κοντά στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε όπου μας ζητηθεί. Να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο όλους τους απέναντι, που το μόνο που θέλουν είναι η διάλυση της Προσφυγικής μνήμης. Ανθρωπάκια που ξεχνούν ότι όλο αυτό που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν αφορά μόνο μια ΠΑΕ, αλλά και ολόκληρο τον Ελληνισμό της Ανατολής.

Είμαστε φορείς αναγνωρισμένοι απο την Ελληνική δικαιοσύνη και το γήπεδο-μουσείο μας αφορά.

Μη παίζετε άλλο με τα πεθαμένα μας.

Σύνδεσμος Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών ΡΙΖΕΣ»

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου