Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Μπήκαν μπροστά οι…μηχανές

Εάν κάποιος σταθεί μόνο σε ημερομηνίες, θα πει με ευκολία πως η ΑΕΚ τέθηκε εκτός χρονοδιαγράμματος και δεν μπόρεσε να κινηθεί γρήγορα.


Αν όμως, αναλογιστεί κάποιος πόσα τεράστια βήματα έγιναν μέσα σε αυτούς τους μήνες και κυρίως υπό ποιες συνθήκες, τότε είναι βέβαιο πως θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα μικρό θαύμα. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες (κυρίως αυτούς), η ΑΕΚ κατάφερε να κινηθεί σε καθεστώς απόλυτης νομιμότητας και να βλέπει την «Αγιά Σοφιά» πιο καθαρά από ποτέ στον ορίζοντα.

Η χθεσινή υπογραφή του Σκουρλέτη στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έκλεισε άπαξ και δια παντός το ζήτημα του φακέλου της οικοδομικής άδειας. Όπως επιθυμούσε ο ΥΠΕΝ, ο ίδιος είναι εκείνος που θα παραδώσει τον φάκελο στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για ανάρτηση της υπογεγραμμένης απόφασης στη Διαύγεια. Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τα φέρει πίσω.

Στην ΑΕΚ ξέρουν πως μπορεί και σε 15 ημέρες να έχουν στα χέρια την οικοδομική άδεια. Ωστόσο, με όσα έχουν δει τα μάτια τους αυτή τη διετία, είναι επιφυλακτικοί και οι εκτιμήσεις τους δίνουν χρονικό διάστημα 1,5-2 μηνών ωσότου κλείσει το θέμα. Και έπειτα, αρχές καλοκαιριού, οι μηχανές που θα ζεσταίνονται ήδη, θα ρίξουν συνεργεία και μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια για να ξεκινήσει το ταξίδι στο όνειρο.

Πηγή : enwsi.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου