Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

«Το γήπεδο της ΑΕΚ "κουμπώνει" στη μελέτη του Δήμου»

Το εγκώμιο του μελετητή της «Αγιά Σοφιάς» έπλεξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που εκπόνησε για λογαριασμό του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας την συγκοινωνιακή μελέτη της πόλης.


Προς ψήφιση τέθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, που προβλέπει παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Παρά τις διαφωνίες που πάντα υπάρχουν στο Δ.Σ. της Φιλαδέλφειας, η εν λόγω μελέτη υπερψηφίστηκε τελικά και από αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το ερώτημα που είχε τεθεί τις τελευταίες ημέρες ήταν αν αυτή η μελέτη, ήταν «συμβατή» με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Κάτι που τέθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τον Άρη Βασιλόπουλο να επισημαίνει ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή του και η ΑΕΚ έχει στηριχθεί σε αυτή τη μελέτη για την δική της συγκοινωνιακή μελέτη που αφορά την «Αγιά Σοφιά». Όμως, ιδιαίτερη σημασία έχει η τοποθέτηση που έκανε κάποια στιγμή ο εκπρόσωπος της μελετητικής ομάδας που εκπόνησε αυτό το σχέδιο για λογαριασμό του Δήμου, καθώς καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την αρτιότητα του τιμ που έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΑΕΚ το πρότζεκτ του γηπέδου.

Αναλυτικά ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε:

 «Όταν μας ανατέθηκε η μελέτη προφανώς δεν υπήρχε το γήπεδο, ξέραμε όμως ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Δηλαδή, ο χώρος του γηπέδου ήταν γνωστός εκ των προτέρων. Η λύση που δώσαμε τείνει στην απλοποίηση της κυκλοφορίας και όχι στο να την καθιστά πιο σύνθετη. Αυτή η απλοποίηση της κυκλοφορίας σημαίνει πολύ απλά στην συγκοινωνιακή τεχνική ότι μπορούν να έρθουν εύκολα λύσεις να κουμπώσουν επάνω της.

Και όντως τα σχέδια που είδαμε την τελευταία φορά που καλεστήκαμε στο Δημαρχείο (σ.σ. αναφέρεται στην τελευταία συνάντηση με την ΑΕΚ) κουμπώνουν αρκετά καλά. Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες της μελέτης. Βέβαια, οφείλω να πω για να είστε ήσυχοι ότι ο μελετητής του γηπέδου είναι ένας έμπειρος μελετητής, επομένως είμαστε σίγουροι ότι θα δοθούν εν τέλει οι κατάλληλες λύσεις.

Δεν έχει τα τελικά σχέδια, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Άλλωστε, οι τροποποιήσεις που κάνουν στην Φωκών αφορούν το τελευταίο της κομμάτι. Η υπογειοποίηση μπορεί να γίνει στο ανατολικό μέρος χωρίς μεγάλα προβλήματα και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου