Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Φορτσάρει για την άδεια η ΑΕΚ

Υπέγραψαν την ΜΠΕ όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ, όπως και η Γενική Διεύθυνση Δασών.
Έρχεται και η υπογραφή Σκουρλέτη και η ΑΕΚ κλείνει τον φάκελο της άδειας.


Φορτσάρει για την άδεια ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς»  η ΑΕΚ, καθώς όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ, όπως επίσης και η Γενική Διεύθυνση Δασών υπέγραψαν την ΜΠΕ. Πλέον αυτό που απομένει είναι η υπογραφή του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, η οποία αναμένεται να έρθει στις αρχές της εβδομάδας.

Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά η «Ώρα των Σπόρ» : 

Οι εξελίξεις γύρω από την ΜΠΕ και κατ’ επέκταση το γήπεδο είναι ραγδαίες, με την ΑΕΚ να έχει κάνει εδώ και μερικές μέρες… άλμα, προς τον τελικό στόχο που είναι η άδεια! Οι πληροφορίες που έρχονται από το ΥΠΕΝ αναφέρουν πως από την Πέμπτη, έχουν μπει όλες οι υπογραφές που χρειάζονται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και έρχεται, πιθανότατα τη Δευτέρα, και εκείνη του Σκουρλέτη, για να ολοκληρωθεί οριστικά το ζήτημα της ΜΠΕ και να κλείσει ο φάκελος της οικοδομικής άδειας!

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη έχουν υπογράψει την ΜΠΕ της «Αγιά Σοφιάς» ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΕΝ, η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου αλλά και η Γενική Διεύθυνση Δασών, με τον Πάνο Σκουρλέτη να δίνει εντολή να «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε η ΑΕΚ να πάρει στα χέρια της το πολυπόθητο έγγραφο, σε χρόνο-ρεκόρ!

Ο Υπουργός, έκανε πράξη λοιπόν τα όσα προανήγγειλε στην πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, φροντίζοντας ώστε να μην χρειαστεί καν ο χρόνος που απαιτείται για αυτή την διαδικασία (σ. σ. η εκτίμηση ήταν πως θα χρειάζονταν περίπου δύο εβδομάδες, για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα) και η περιβαλλοντική αδειοδότηση της «Αγιά Σοφιάς» να ολοκληρωθεί.

Ενδεικτικό αυτού που αναφέρουμε παραπάνω είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το Υπουργείο, πιθανότατα τη Δευτέρα θα μπει και η τελική υπογραφή, εκείνη του Υπουργού, με την ΜΠΕ να προστίθεται στον φάκελο της άδειας, ο οποίος πλέον θα πάρει τον δρόμο προς την ΔΟΚΚ.

Τα νεότερα που έρχονται από πλευράς Υπουργείου είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από θετικά για την ΑΕΚ, που ξεπερνά μέσα στην εβδομάδα που έρχεται οριστικά και με κάθε επισημότητα το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την οποία χρειάστηκαν πολλές συναντήσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων, ώστε να πάρει την τελική της μορφή και να διασφαλίζει την λειτουργικότητα του πρότζεκτ, σε συνδυασμό με τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τους νόμους.

Όπως γίνεται αντιληπτό η εβδομάδα που ξεκινά μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αφού με την υπογραφή της ΜΠΕ και από τον Σκουρλέτη, πιθανότατα τη Δευτέρα, ο φάκελος της άδειας θα είναι πλήρης και θα έχουν γίνει όλα τα βήματα που απαιτούνταν, για να φτάσουμε στον τελικό στόχο. Με την «Ένωση» να είναι πανέτοιμη να βάλει… μπρος τις εργασίες κατασκευής του νέου της «σπιτιού», μόλις πάρει στα χέρια της την άδεια από την ΔΟΚΚ.

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου