Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Τα ρίχνει στην ΑΕΚ το ΥΠΑΠΕΝ

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Σταύρο Κοντονή σχετικά με τη καθυστέρηση της υπογραφής της Μελέτης από τον κ. Σκουρλέτη, το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΑΕΚ ότι φταίει για την αργοπορία.


Προβληματισμός και παράπονα υπήρξαν από την Ένωση για την καθυστέρηση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ να υπογράψει τη μελέτη έτσι ώστε να προχωρήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας, με αποτέλεσμα ο Τίγρης να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια του στον Σταύρο Κοντονή.

Ωστόσο, το ΥΠΑΠΕΝ απάντησε με ανακοίνωση του πετώντας το μπαλάκι στην ΑΕΚ, κάνοντας λόγω για το χρόνο που εστάλη η μελέτη εκεί αλλά και για τις θέσεις της «Δικέφαλος 1924» για τα θέματα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δεν έχουν κατατεθεί. 

Στην Ένωση έμειναν έκπληκτοι από τη στάση του Υπουργείου, θα μελετήσουν το έγγραφο και αναμένεται η αντίδραση τους και πιθανόν μία απάντηση εντός της ημέρας. 

Αναλυτικά:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόοδο που έχει σημειώσει η υπόθεση

του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει τα εξής:

– Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της.

– Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ, έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806.

Αυτά προς απάντηση δηλώσεων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως προς το σημείο που βρίσκεται το έργο, προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης».

Πηγή : aek1924.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου