Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Λέει το «ναι» η Περιφέρεια για την Μ.Π.Ε του νέου γηπέδου

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί τελικά στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής η Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του γηπέδου της ΑΕΚ.


Οπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Contra.gr η εισήγηση του περιφερειακού συμβουλίου αναμένεται να είναι θετική, έστω και με αστερίσκους γεγονός που φανερώνει την πρόθεση της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου να προχωρήσει το έργο.

Ήδη το πρώτο «ναι» η μελέτη το πήρε από τον από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας η οποία πάντως δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωση τους περιφερειακούς συμβούλους.

Η ίδια διεύθυνση όμως βάζει και πέντε περιβαλλοντικούς όρους (αυστηρούς) οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν. Ολα αυτά περιλαμβάνονται στην εισήγηση της Περιφέρειας που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 148745 και ημερομηνία 21/01/2016.

Κατά αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια αντιτίθεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ο οποίος έχει απορρίψει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ζητώντας νέα και βάζοντας συγκεκριμένα θέματα προς βελτίωση.

Η μελέτη θα εγκριθεί αφού οι περισσότερο περιφερειακοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη της Ρένας Δούρου θα ψηφίσουν «ναι». Ωστόσο αυτό το «ναι» δεν θα είναι απόλυτο καθώς θεωρείται σίγουρο ότι ενδοπαραταξιακά θα υπάρξουν διαρροές από την επίσημη γραμμή, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα.Πηγή : enwsi.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου