Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Επιμένει για…κοντό γήπεδο ο Δήμος

Η ΑΕΚ προχωράει από την πλευρά της βάσει του σχεδίου της και δεν κάνει βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές της.


Μετά από σχεδόν 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε στο ΥΠΑΝΕΝ η σημερινή συνάντηση (δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα) μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε φυσικά η πλευρά της ΑΕΚ, εκείνη του Δήμου, στελέχη του ΥΠΑΠΕΝ και της Περιφέρειας. Συζητήθηκαν και απαντήθηκαν πολλά από την πλευρά του Ανδριόπουλου, με τον Δήμο να εξακολουθεί πάντως να κάνει θέμα το ύψος του γηπέδου!

Οι μηχανικοί της «Dimand» για λογαριασμό της ΑΕΚ και της «Δικέφαλος» ανέπτυξαν με επάρκεια όλα τα θέματα που αφορούν τις επιπλέον θέσεις στάθμευσης, το κυκλοφοριακό αλλά και θέματα ασφαλείας του νέου γηπέδου. Μάλιστα, αποφασίστηκε να γίνει ακόμα μία συνάντηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να συζητηθούν αυτά τα θέματα με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες

Όλα αυτά βέβαια έχουν εγκριθεί από το ΣτΕ, με τον Δήμο όπως προείπαμε να συνεχίζει τη στάση του σχετικά με το ύψος του γηπέδου… Όλοι έχουν εγκρίνει την Περιβαλλοντική Μελέτη, πλην του Δήμου, ο οποίος παρά τη συντριπτική του ήττα στο ΣτΕ επιμένει να θέλει συζητήσεις επί συζητήσεων για το ύψος του γηπέδου. 

Η ΑΕΚ έχει στα χέρια της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τη δικαιώνει και της δίνει έγκριση για την Αγιά Σοφιά και με αυτή δυνατά προχωράει… Εννοείται πως η θέση της ΑΕΚ είναι να μην αλλάξει τίποτα από την αρχική της μελέτη, καθώς τα πάντα έχουν πάρει έγκριση. Θα πάει όμως και σε αυτό το ραντεβού με τον Δήμο καθώς «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», όπως λένε από την ΑΕΚ. 

Για πολλοστή μάλιστα φορά από την Ένωση ξεκαθάριζαν πως το θέμα από εδώ και πέρα είναι καθαρά του Υπουργείου: να κλείσει, δηλαδή, τη ΜΠΕ και να πάμε στην έκδοση άδειας. Το έργο δεν εξαρτάται από τις όποιες θέσεις του Δήμου. Το έργο εξαρτάται από το Υπουργείο και η ΑΕΚ κινείται αυτόνομα να στείλει και εγγράφως τις θέσεις της όπως τις ανέλυσε σήμερα.

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου