Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Ειδική αναφορά των Τούρκων στην «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ

Δημοσίευμα – αφιέρωμα στην Τουρκία με αφορμή την ονομασία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.


Φαίνεται πως έχει κάνει εντύπωση στην Τουρκία το γεγονός ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έχει το όνομα «Αγιά Σοφιά». 
Toύρκικο site έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις στο γήπεδο της ΑΕΚ και ειδική μνεία στο λόγο που θα ονομαστεί «Αγιά Σοφιά»: 

«Το γήπεδο θα είναι έτοιμο και το όνομά του θα είναι «Αγιά Σοφιά». Η Ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ξεκινήσει το γήπεδό της τα τελευταία δύο χρόνια, όμως τώρα επιτέλους μπορεί. Το γήπεδο της ΑΕΚ μπήκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και φέρεται να δοθούν 20 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί. Έτσι πλέον μέσα στο νέο χρόνο που θα έρθει το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κοντά στην κατασκευή του».

Παράλληλα, οι Τούρκοι κάνουν ειδική μνεία στο λόγο που το νέο σπίτι της ομάδας θα δοθεί το όνομα «Αγιά Σοφιά»: 

«Η ΑΕΚ γεννήθηκε το 1924, όταν Έλληνες μετανάστευσαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη. ΑΕΚ σημαίνει Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης, έχει ως έμβλημα του συλλόγου το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Αγιά Σοφιά είναι από το διασημότερο έργο εκείνης της εποχής. Κατά τη Βυζαντινή περίοδο είχε μεγάλη σημασία γι’ αυτούς η Αγιά Σοφιά και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί αυτό το όνομα και στο γήπεδο της ΑΕΚ».  

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου