Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Το περιφερειακό συμβούλιο υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του 2016, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κονδύλι για την «Αγιά Σοφιά».


Την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου πήρε (όπως αναμενόταν) ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». 

Στην τοποθέτησή της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επεσήμανε συνολικά ότι «ο προϋπολογισμός του 2016 είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στα έργα υποδομής», η οποία κατέθεσε παράλληλα με τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων για το 2016, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 863 έργα ύψους 924 εκατ. ευρώ!

Εισηγητής και των δύο θεμάτων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, ο οποίος τόνισε:

«Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη με ταχείς ρυθμούς, άρα απαίτηση αποτελεσματικότητας, ανάπτυξη με αξιοπιστία και βιωσιμότητα, άρα απαίτηση πλήρους διαφάνειας και πρώτα απ’ όλα ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή εστίαση στη στρατηγική για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που συσσωρεύονται ιδιαίτερα στις πιο αδικημένες περιοχές της Αττικής και φυσικά με νέες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας.

Ο προηγούμενος χρόνος υπήρξε γόνιμος γιατί επιτεύχθηκε η αναδιοργάνωση πολλών κρίσιμων εσωτερικών λειτουργιών της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για αποτελεσματικότητα και πλήρη διαφάνεια. Υπήρξε γόνιμος επίσης, γιατί προωθήθηκε μία εκτεταμένη συνεργασία με τους Δήμους και τους παραγωγικούς Φορείς της Περιφέρειας Αττικής. 

Έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε τη νέα χρονιά στο πιο κρίσιμο στάδιο: αυτό της υλοποίησης. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού οφείλει να είναι μέλημα όλων μας. Αναλαμβάνουμε ως Διοίκηση την ευθύνη να συνθέσουμε όλες τις προτάσεις που θα ακουστούν εδώ σήμερα». 

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου