Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Υπογραφή Σκουρλέτη και άδεια

Οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς» βρέθηκαν σήμερα στο Υπουργείο και συζήτησαν για τα θέματα που σχετίζονται με την ΜΠΕ.
Βάζει την υπογραφή του ο Σκουρλέτης και η ΑΕΚ παίρνει την άδεια.


Όπως είχε προγραμματιστεί στελέχη της «Dimand», η οποία έχει αναλάβει το έργο της «Αγιά Σοφιάς», βρέθηκαν σήμερα στο ΥΠΑΠΕΝ, ώστε να συζητήσουν με την αρμόδια υπηρεσία όλα τα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Πλέον, οι υπεύθυνοι της Ένωσης περιμένουν την αξιολόγηση και την έγκριση της ΜΠΕ, ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί η άδεια και να καταφέρουν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα απαιτηθούν 20-25 μέρες για να κλείσει όλος ο φάκελος της διαβούλευσης και στη συνέχεια να πάει στον Σκουρλέτη για υπογραφή. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό και υπογραφεί η μελέτη περιβαλοντολογικών επιπτώσεων, τότε η ΑΕΚ δεν περιμένει τίποτα άλλα παρά μόνο την έκδοση της άδειας.

Να θυμίσουμε ότι οι εισηγήσεις όλων των υπεύθυνων φορέων, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για τη μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων της «Αγιά Σοφιάς ήταν θετικές, με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, να είναι ο μοναδικός που είχε ενστάσεις.

Πηγή : aek1924.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου