Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Λεφτά υπάρχουν, για τα... τρικ του Βασιλόπουλου! (ΦΩΤΟ)

Η άνευ ουσίας και... υπόστασης γνωμάτευση του... «Επιμελητηρίου», που έγινε από τον Δήμο για παιχνίδι εντυπώσεων, θα κοστίσει στους Δημότες 8.610 ευρώ!


Στην εποχή της κρίσης, είναι δεδομένο ότι όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Ωστόσο, φαίνεται πως στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας... λεφτά υπάρχουν, για να κάνει τα επικοινωνιακά της παιχνίδια η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας», η γνωμοδότηση του... «Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος», που δεν αποτελεί επίσημο φορέα και οι θέσεις του δεν θα παίξουν κανέναν ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία της διαβούλευσης για το γήπεδο της ΑΕΚ, θα κοστίσει στους Δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας το ποσό των 8.610 ευρώ.

Όπως φαίνεται στα έγγραφα, στις 10 Σεπτεμβρίου ο Άρης Βασιλόπουλος υπέγραψε απόφαση για απ' ευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας στο... Επιμελητήριο και την επόμενη μέρα οι δύο πλευρές υπέγραψα σύμβαση για το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα, στη σύμβαση αυτό το... Επιμελητήριο, αναφέρεται ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία».

Δικαίωμά του φυσικά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας να διαθέτει τα χρήματά του όπως θέλει (ακόμη και για... επικοινωνιακά τρικ). Ωστόσο, είναι στην κρίση των Δημοτών αν είναι ορθή η απόφαση της δημοτικής αρχής να διαθέσει με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό για την εποχή ποσό, τη στιγμή που ο Δήμος έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Ενδεικτικό αυτών των προβλημάτων, είναι ένα άλλο έγγραφο που αναρτήθηκε πριν από δύο μέρες στη «Διαύγεια», από το οποίο προκύπτει ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας οφείλει σε δάνεια το ποσό των 3.652.040,84 ευρώ! Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι αυτά τα δάνεια βρίσκονται σε αναστολή εξυπηρέτησης έως τις 31/12/2015 και πως πληρώνονται ετησίως σε τόκους 204.127 ευρώ. Πρόκειται για υποχρεώσεις που έρχονται από παλιά, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι με τέτοια οικονομικά στοιχεία, ο Δήμος θα έπρεπε κανονικά να σκέφτεται ακόμη και το τελευταίο ευρώ...
Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου