Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Στο φουλ οι μηχανές για την «Αγιά Σοφιά»!

Τρέχουν τα πάντα στην ΑΕΚ για να είναι όλα έτοιμα και να ξεκινήσουν τα έργα μόλις πάρουν την άδεια στα χέρια.


Όλα προχωρούν κανονικά... Όλα προχωρούν βάσει προγράμματος. Η «Αγιά Σοφιά»... τρέχει, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δουλεύουν προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει το μεγάλο έργο. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της «Ώρας των Σπορ» όσον αφορά τις εργασίες που κάνουν στη «Δικέφαλος ΑΕ» ώστε να πάρουν άμεσα την άδεια ανέγερσης στα χέρια τους, μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης.

Η εφημερίδα γράφει: 

«Στις 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που θα φέρει ουσιαστικά την ΑΕΚ προ των πυλών της οικοδομικής άδειας. Κάτι, που είναι και το μοναδικό βήμα που απομένει, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα στο οικόπεδο της Ένωσης.

Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το όλο πρότζεκτ, με μπροστάρη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν σταμάτησαν στιγμή μέσα στο καλοκαίρι να ασχολούνται με το ζήτημα του γηπέδου, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, να βάλουν… μπρος.

Και οι πληροφορίες του αναφέρουν πως τα κατάφεραν, καθώς η ΑΕΚ είναι απόλυτα έτοιμη, με την έκδοση της άδειας, να ξεκινήσει τα έργα κατασκευής της «Αγια Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια, φροντίζοντας να έχουν δρομολογηθεί όλα όσα απαιτούνται, για το πρώτο στάδιο του έργου!

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, έχοντας στο πλευρό του 18 μηχανικούς, έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και έχει διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται και σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, Θανάση Κυρατσού, αλλά και την εταιρία που θα ασχοληθεί με το… πρακτικό μέρος του ζητήματος, περιμένουν την τελική έγκριση για να δώσουν «σάρκα και οστά» στο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων!

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με προσωπικές επαφές που είχε μέσα στο καλοκαίρι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (σ. σ. πραγματοποιώντας ταξίδια αποκλειστικά για αυτό το ζήτημα), έχει φέρει στο τελικό τους στάδιο τις συζητήσεις για την εμπορική χρήση του γηπέδου, που αφορούν στην εμπορική ονομασία της «Αγια Σοφιάς», αλλά και στην εμπορική εκμετάλλευση συγκεκριμένων θυρών του γηπέδου!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εν λόγω επαφές έχουν φέρει την ΑΕΚ μια «ανάσα» από την επίτευξη συμφωνιών που θα προκαλέσουν αίσθηση και παράλληλα θα αποφέρουν ένα μεγάλο ποσό, που θα μπει στον «κουμπαρά» του γηπέδου. 

Με τον «Τίγρη» να απαντά με έργα και όχι με λόγια, παίρνοντας πρωτοβουλίες για την επίτευξη του μεγάλου στόχου αθόρυβα και με προσωπικούς χειρισμούς και να φροντίζει ώστε και αυτό το –πολύ σημαντικό – κομμάτι να προχωρήσει, παρά την καθυστέρηση που υπήρξε σχετικά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και για την οποία φυσικά η «Ένωση» δεν φέρει καμία ευθύνη.

Οι άνθρωποι που είναι στο πλευρό του Δημήτρη Μελισσανίδη στο πρότζεκτ του γηπέδου εργάστηκαν σκληρά αυτό το καλοκαίρι, με τους Νίκο Στράτο, Δημήτρη Ανδριόπουλο και Θανάση Κυρατσού, να έχουν συνεχείς συναντήσεις με τον άνθρωπο που ηγείται του όλου πλάνου, ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. 

Με την ΑΕΚ να περιμένει δηλαδή μονάχα το «πράσινο φως» από την Πολιτεία, για να ξεκινήσει τις εργασίες στο οικόπεδό της και η Νέα Φιλαδέλφεια να αποκτήσει και πάλι ζωή και να μετράμε… αντίστροφα, για την επιστροφή στο σπίτι μας.

Δήμαρχος… κατώτερος των περιστάσεων

Ο Άρης Βασιλόπουλος, παρά την παταγώδη αποτυχία του στο ΣτΕ, όπου χρέωσε τον Δήμο και με ένα σημαντικό ποσό (σ.σ. συνολικά περισσότερα από 1200 ευρώ), σέρνοντάς τον στα δικαστήρια, δεν σταματά όπως φαίνεται τον… ανένδοτο αγώνα του κατά του πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ.

 Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, παρά τις συναντήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και αφού έλαβε από τις 22 Ιουλίου ότι έγγραφο ζήτησε, προκειμένου να απαντηθούν οι όποιες απορίες είχε, προχώρησε σε… αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιδιώκοντας να «τρενάρει» την διαδικασία, χωρίς ουσιαστικό επιχείρημα!

Χθες, μέσω της συνεδρίασης της Ποιότητας Ζωής για την πόλη, πήρε βάσει πλειοψηφίας την εξουσιοδότηση να περάσει σαν θέμα στο αυριανό Δ.Σ., το εν λόγω αίτημα, εκφράζοντας έτσι επίσημα τη θέση της Δημοτικής Αρχής της πόλης.

Ένα αίτημα που μπορεί να μην έχει καμία τύχη, ωστόσο δείχνει το σκεπτικό του Βασιλόπουλου, που αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τώρα, τα οφέλη του ιδίου αλλά και ολόκληρης της πόλης, αν σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της ΑΕΚ για την επιστροφή στη φυσική της έδρα.

Προφανώς λόγω πιέσεων που δέχεται από τον στενό του κύκλο και τους… οικοταλιμπάν που τον συντροφεύουν, οδηγείται σε ένα αδιέξοδο χωρίς ουσία, προβαίνοντας σε ενέργειες που προκαλούν το λιγότερο… ερωτηματικά. 

Τη στιγμή μάλιστα που έχει επιλέξει να κρατήσει στο «σκοτάδι» τους δημότες της πόλης του, για ζητήματα ουσίας, αφού δεν τους παρουσίασε ΠΟΤΕ, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ και τι ακριβώς αναφέρει, σχετικά με τους λόγους που το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα κέρδη που θα υπάρξουν για την πόλη, το πράσινο αλλά και τους πολίτες, από ένα τέτοιο έργο.

Η ΑΕΚ δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από τις ενέργειες… πανικού του Βασιλόπουλου, περιμένει στις 22 του μήνα την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης της Μ.Π.Ε. και όπως διαβάσατε και παραπάνω, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του είναι απόλυτα έτοιμοι για να θέσουν σε εφαρμογή το μεγαλόπνοο πλάνο και η «Ένωση» να αποκτήσει και πάλι το δικό της γήπεδο.

Εκεί, που το είχε πάντα. Στο οικόπεδό της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.»

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου