Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εμπόδια από τον Δήμο και αντί-πρόταση για το γήπεδο

Δεν παραιτείται η δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας από την προσπάθεια να αποτρέψει την έναρξη των έργων του γηπέδου της ΑΕΚ.


Παρά τη δικαίωση της «Ένωσης» στο ΣτΕ και μετά λοιπόν το αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης (το οποίο έγινε δεκτό και καθυστέρησε 45 ακόμα μέρες τη διαδικασία) η δημοτική αρχή επιδιώκει να βάλει και άλλα εμπόδια.
Έτσι λοιπόν , αιτήθηκε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος μια γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις του γηπέδου, με την τελευταία να παρουσιάζεται ως «κόλαφος» από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως αναφέρεται, κρίνει μη νόμιμη και πρόωρη τη διαβούλευση και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ χαρακτηρίζει ως βασικό έλλειμμά της «ότι υποτιμά το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων της πόλης».

Το απίστευτο και συνάμα εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι δεν παραλείπει, να προχωρήσει και σε αντι-πρόταση για το γήπεδο, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως η χρήση του οικοπέδου της «Renault» στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Νέας Ιωνίας ή του γηπέδου του Απόλλωνα στη Ριζούπολη ή ακόμα και η παραμονή στο ΟΑΚΑ.

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου