Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα και για το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια

Το αίτημα του Δήμου που δεν αναμένεται να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και οι προετοιμασίες της ΑΕΚ για τις επόμενες κινήσεις της.


Μπορεί το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ να μην βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της ομάδας το έχουν αφήσει στην... άκρη. Από τις 22 Ιουλίου «τρέχει» η δημόσια διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου και η Ένωση είναι υποχρεωμένη να περιμένει την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Δικέφαλος 1924 δεν κάνουν... διακοπές του τελευταίο δίμηνο. Αντίθετα ασχολούνται καθημερινά με άλλα ζητήματα του πρότζεκτ (που δεν σχετίζονται με γραφειοκρατικά ζητήματα), προκειμένου να είναι έτοιμοι για τις επόμενες κινήσεις τους, μόλις τελειώσει το θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ για την «Αγιά Σοφιά».

Παρεμπιπτόντως, την προσεχή Τετάρτη έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο στη Νέα Φιλαδέλφεια με συνολικά 24 θέματα, εκ των οποίων ένα αφορά και την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα το θέμα 17 έχει ως εξής: «Έγκριση αιτήματος παράτασης προθεσμίας δημόσιας διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου για το ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΝΗΜΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ο Δήμος καλείται (όπως και η Περιφέρεια και πολλές ακόμη υπηρεσίες) να καταθέσει στο ΥΠΑΠΕΝ μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ένα φάκελο με τις θέσεις του σχετικά με την ΜΠΕ της «Αγιά Σοφιάς». Προφανώς λόγω των προγραμματισμένων αδειών του Αυγούστου και των πολιτικών εξελίξεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν προχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό τη διαδικασία και για τον λόγο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν από το Υπουργείο μια παράταση.

Ωστόσο, από τον νόμο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Η χρονική διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης είναι απόλυτα συγκεκριμένη και έχει ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Αττικής (22/7 – 23/9). Συνεπώς, το συγκεκριμένο αίτημα δεν αναμένεται να προκαλέσει νέα καθυστέρηση στη διαδικασία.

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου