Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Συνεχίζει να προκαλεί και να πολεμάει την «Αγιά Σοφιά» ο Βασιλόπουλος

Με πόρισμα επιτροπής... τζαμπατζήδων προσπαθεί να βγάλει άχρηστες μελέτες χρόνων.


Kαι ο Άρης Βασιλόπουλος το… βιολί του. Μπορεί να έφαγε τα «μούτρα» του στο ΣτΕ και το γήπεδο της ΑΕΚ να βγήκε 101% νόμιμο, ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει να προκαλεί και να πολεμάει την «Αγιά Σοφιά».

Έβαλε τώρα μία επιτροπή… τζαμπατζήδων (είναι πολύ περίεργο το ότι η πολυδιαφημσμένη επιτροπή του Άρη δούλεψε τσάμπα προφανώς στο όνομα της... οικολογίας) να εξετάσουν τη μελέτη για το γήπεδο και ούτε λίγο ούτε πολύ πάει να βγάλει… άχρηστες μελέτες ετών πάνω σε αυτό το πρότζεκτ  - που δικαιώθηκε στο ΣτΕ.

Την ίδια στιγμή επίσης, που η Κυβέρνηση μέσω του κυρίου Κοντωνή έχει ξεκαθαρίσει ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει με το σχέδιο που εγκρίθηκε από το ΣΤΕ, ο Άρης Βασιλόπουλος ισχυρίζεται βάσει της μελέτης των… τζαμπατζήδων πως υπάρχουν κάποια ζητήματα για το έργο…!

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ερωτήματα για την αρχιτεκτονική και στατική δομή του γηπέδου, τις επιπτώσεις στον αστικό ιστό, την περιβαλλοντική και κοινωνική αειφορία και την κυκλοφορία και ασφάλεια των θεατών και των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας σχετικά με το προτεινόμενο έργο.

Ό,τι και να λέει ο Άρης Βασιλόπουλος και η παρέα του, στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν μετά τις αποφάσεις του ΣΤΕ που συνέτριψαν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της… παρέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Φιλαδέλφειας αναφέρει:

«Ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, προκειμένου να εκτιμήσει τις επιπτώσεις από την δημιουργία του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ με την επωνυμία «Αγιά Σοφιά», ανέθεσε άνευ αμοιβής σε ομάδα ειδικών επιστημόνων στις 3 Μαρτίου την σύνταξη σχετικής έκθεσης, με έμφαση στη δυνατότητα κατασκευής σταδίου προδιαγραφών UEFA – ELITE χωρίς την αφαίρεση δασικής έκτασης από το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

 Η ομάδα αποτελείται από τους:

• Geraint John, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής University of Luton, Χρυσό Μετάλλιο 2014 Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – IOC, πρώην Διευθυντή του τμήματος Αθλητισμού και Αναψυχής της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων-UIA,

• Gar Holohan, Διευθυντή του τμήματος Αθλητισμού και Αναψυχής της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων-UIA,

• Νίκο Φιντικάκη, Μέλους του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων – UIA και Δ/ντή του Προγράμματος UIA –ARES «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»,

• Αντώνη Μαούνη, Προέδρου του Δ.Σ του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ,

• Νίκο Μπελαβίλα, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολεοδομίας, Διευθυντή Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μετά από αίτημα των Ειδικών Επιστημόνων ο Δήμος διοργάνωσε στις 30 Μαρτίου ειδική σύσκεψη – συνάντηση με εκπροσώπους των μελετητών και λοιπών παραγόντων του προτεινομένου σταδίου, με την ευκαιρία της οποίας ετέθησαν στη διάθεση των Ειδικών Επιστημόνων όσα στοιχεία παραδόθηκαν εκ μέρους των μελετητών και των λοιπών παραγόντων του προτεινομένου σταδίου.

Στις 22 Ιουλίου οι ειδικοί Επιστήμονες υπέβαλαν στον Δήμο πόρισμα επί του ερωτήματος που τους ετέθη.

Με το πόρισμα αυτό, το οποίο θεωρούμε ιδιαιτέρως αξιόλογο εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα τα οποία δεν αποτυπώνονται στις υπάρχουσες μελέτες και αναφέρονται σε ζητήματα :

· Αρχιτεκτονικής και Στατικής δομής του σταδίου

· Επιπτώσεων στον Αστικό ιστό

· Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής αειφορίας

· Κυκλοφορίας και ασφάλειας των θεατών και των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας σχετικά με το προτεινόμενο έργο.

Κοινοποιούμε το πόρισμα αυτό των Ειδικών Επιστημόνων με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλει στην αναζήτηση μιας αποδεκτής ισορροπίας μεταξύ των αναγκών της ΑΕΚ και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας».

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου