Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Βασιλόπουλος: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε το νόμο»

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν μπορεί να δημιουργήσει πλέον προβλήματα στην ΑΕΚ.
Τα... θέματα που "ανακάλυψε" και οι απαντήσεις.


Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος μίλησε για το γήπεδο της ΑΕΚ, για μια ακόμα φορά επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις αναφορικά με την ανέγερση του και για μια ακόμα φορά χρησιμοποίησε στοιχεία που δεν ισχύουν και επιχείρησε να παρουσιάσει φανταστικά προβλήματα. Ο Άρης Βασιλόπουλος βρήκε βήμα σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και εκεί μίλησε για την «Αγιά Σοφιά» και το γεγονός ότι η προσφυγή του στο ΣτΕ απορρίφθηκε. Τόνισε ότι πρέπει να τηρήσει το νόμο αλλά... ανακάλυψε θέματα.

Τόνισε λοιπόν ο κ.Βασιλόπουλος: «Εμείς είχαμε πει θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, και προεκλογικά. Διαφωνούσαμε στο υπαρκτό σχέδιο, στο άλσος γιατί αφαιρούσε στρέμματα. Έπαιρνε με τον νόμο και την διαχείριση αυτού από τον Δήμο και της έδινε την δυνατότητα στο 5% του άλσους να κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες δραστηριότητες».

Ο δήμαρχος για πολλοστή φορά αναφέρεται στο περίφημο άρθρο 82. Το συγκεκριμένο άρθρο καταργήθηκε μια εβδομάδα μετά την ψήφιση του. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να πάρει το 5% όπως υποστηρίζει. Ο κ.Βασιλόπουλος φυσικά και το γνωρίζει αυτό εδώ και μήνες αλλά το επαναλαμβάνει για λόγους εντυπώσεων.

«Υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας, κυκλοφορίας και στάθμευσης. Το πιο σοβαρό είναι ότι έχει το σχέδιο του γηπέδου λίγες θέσεις στάθμευσης» προσθέτει.

Δεν αναφέρει βέβαια ότι ο νόμος έχει αλλάξει και η ΑΕΚ έχει πάρει έγκριση και από το ΣτΕ για το πλάνο της το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα 250 θέσεις. Είναι δεδομένο ότι η Ένωση θα δημιουργήσει πάνω από 250 θέσεις απλά είναι και ξεκάθαρο ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε καμία περίπτωση με το θέμα αυτό. Άλλωστε είναι πάντα ευπρόσδεκτη η συμβολή του Δήμου με κάποιον επιπλέον χώρο αφού ο Δήμαρχος προβληματίζεται τόσο με το θέμα αυτό.

Συνεχίζοντας ο κ.Βασιλόπουλος τονίζει πως «Δεν διευκολύνει την κυκλοφορία η υπογειοποίηση της Φωκών για 250 μέτρα. Είναι τεράστιο έργο αλλά περισσότερο είναι για καλύτερη πρόσβαση από τον Περισσό για τους πεζούς για το γήπεδο. Δόθηκε σε διαβούλευση η μελέτη, είναι ασφυκτικά τα περιθώρια για να τοποθετηθούμε. Είναι πέντε αρμόδια όργανα του Δήμου που πρέπει να συνεδριάσουν και θα τοποθετηθούμε στην ώρα μας. Προσπαθούμε να βρούμε ένα κοινό τόπο για να γίνει το γήπεδο και να ωφεληθεί η πόλη».

Η υπογειοποίηση της Φωκών είναι επίσης μέσα στο νόμο ο οποίος εγκρίθηκε και από το ΣτΕ. Δεν μπορεί να δημιουργήσει λοιπόν κάποιο θέμα ο δήμαρχος, αν το θελήσει. Όσον αφορά τώρα για τα όσα λέει ότι η υπογειοποίηση δεν λύνει το πρόβλημα είναι ο ίδιος που προ μηνών τόνιζε πως θα ήταν χαζός αν δεν την ήθελε.

Κλείνοντας ο δήμαρχος τονίζει ότι δεν μπορεί να φροντίσει το άλσος γιατί δεν έχει προσωπικό ενώ αναφέρει και ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το νόμο αφού απέτυχε στη... φιλότιμη προσπάθεια του να μπλοκάρει την ανέγερση του γηπέδου.

«Αν δείτε το άλσος, έχουμε προσπαθήσει ένα χρόνο να φυτεύσουμε 700 δέντρα. Είναι σε άριστη κατάσταση. Χρειάζεται φροντίδα. Δεν έχουμε προσωπικό. Ζούμε και λειτουργούμε με συμβασιούχους. Είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών το άλσος.
Χάσαμε στο ΣτΕ αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Απο εκεί και πέρα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον νόμο. Είναι και ζήτημα δημόσιας περιουσίας» τόνισε.

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Άρη Βασιλόπουλου για το γήπεδο.

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου