Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Στον Δήμο οι μελέτες που απαιτούνται και αναμονή για την οικοδομική άδεια

Η αρχή έγινε στην συνάντηση στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου η ΑΕΚ κατάφερε να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους για τον έργο που ετοιμάζεται να φτιάξει. Με συγκεκριμένες τοποθετήσεις των ανθρώπων της, αλλά και ξεκάθαρα στοιχεία οι κιτρινόμαυροι έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσει να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη με τη δημοτική αρχή.


Από το τελευταίο ραντεβού μέχρι σήμερα, το ζήτημα της «Αγιάς Σοφιάς» προχωράει και μάλιστα η ΑΕΚ απέστειλε στον Δήμο διάφορες μελέτες που είχαν ζητηθεί. Συγκεκριμένα ο Δήμος έχει στα χέρια του την Αρχιτεκτονική μελέτη του γηπέδου της ΑΕΚ. Επίσης την μελέτη πυροπροστασίας και πυρασφάλειας (χωρίζεται σε ενεργητική και παθητική).

Η πρώτη χρειάζεται σε περίπτωση που πάρει φωτιά το γήπεδο,  τι συστήματα και τι συσκευές πρέπει να υπάρχουν  για το σβήσιμο. Η δεύτερη αφορά την απόσταση της κερκίδας από την πόρτα εισόδου-εξόδου.  Για παράδειγμα σε πόσα λεπτά πρέπει να αδειάσει το γήπεδο και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ένα γήπεδο 30.000 θέσεων, απαιτούνται πάνω από 20 θύρες.

Στην τελευταία συνάντηση έγινε μπόλικη κουβέντα για την υπογειοποίηση. Πλέον ο Δήμος έχει στα χέρια της την προμελέτη, όπως επίσης και την προ έγκριση λειτουργικότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είναι άξιο αναφοράς να τονιστεί ότι οι παραπάνω μελέτης αρκούν για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, φτάνει πρώτα να έχει κατατεθεί και η περιβαλλοντική, η οποία και προηγείται όλων των παραπάνω. Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα τρία στάδια για την έκδοση μιας άδειας είναι τρία. Αρχιτεκτονικά, Στατικά και Μηχανολογικά.

Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ είχε στείλει στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διάφορα έγγραφα που είχαν ζητηθεί από τον Δήμο. Πλέον βρίσκονται στα χέρια των μελετητών της δημοτικής αρχής, που μάλιστα είχαν δώσει το παρόν στη συνάντηση με τους ανθρώπους της Ένωσης. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους αναμένεται να υπάρχει ενημέρωση προς την πλευρά της ΑΕΚ.

Πηγή : enwsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου