Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Μία υπογραφή για το όνειρο του γηπέδου

Την υπογραφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη περίμενουν στην ΑΕΚ για να μπούμε σην τελική ευθεία και να πάρουν στα χερια τους την οικοδομική άδεια του Ναού.


Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετές εβδομάδες στο ΥΠΑΠΕΝ (πρώην ΥΠΕΚΑ) βρίσκεται κατατεθειμένη η περιβαλλοντική μελέτη για το γήπεδο, το πιο βασικό στοιχείο για την οικοδομική άδεια.

Στην ΑΕΚ γνώριζαν πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει πρόοδος σε αυτό το κομμάτι, να πάρουν δηλαδή την έγκριση, πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Σ.τ.Ε.. Άλλωστε επιλογή και της ίδιας της ΑΕΚ ήταν να «παγώσει» τον ρυθμό των ενεργειών για το γήπεδο, μέχρι να δούμε τι θα γινόταν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, που ήταν... όλα τα λεφτά για το θέμα του γηπέδου.

Η γνωστοποίηση των θετικών αποφάσεων, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό φάνηκε και με την έναρξη της διαδικασίας του διαλόγου με τον Δήμο, αλλά πλέον είναι φανερό και πως η ίδια η ΑΕΚ θέλει να ...τρέξει. Δεν υπάρχει λόγος για καθυστερήσεις.

Έτσι στην «Ένωση» υπάρχει μεγάλη αγωνία για το πότε θα υπογραφεί από τον ΥΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, η περιβαλλοντική μελέτη για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία της οικοδομικής άδειας. Από όσο είναι σε θέση να γνωρίζουν, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να εμποδίζει την έγκρισή της και η αλήθεια είναι πως είχαν κάποιες επαφές τις τελευταίες μέρες σε αυτή την κατεύθυνση και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Στην ουσία, η υπογραφή της περιβαλλοντική μελέτης είναι το κομβικό σημείο πλέον, που θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την οικοδομική άδεια, για την οποία το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρειαστεί παρά λίγες μέρες για να βγει, μετά από την έγκριση της μελέτης από το ΥΠΑΠΕΝ.

Μετά από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, πως οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. είναι αυτές που θα δώσουν την κατεύθυνση για την λύση στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, προφανής λόγος για να καθυστερήσει το ζήτημα με την περιβαλλοντική μελέτη δεν υπάρχει. Εκτός ίσως από κάποια πιθανή επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ να δώσει κάποιο χρόνο ακόμη στον δήμο, μέσα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει.

Αυτό είναι από την μια πλευρά κατανοητό, όσον αφορά κυρίως στα... εσωτερικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Από την άλλη για να καθυστερήσει η υπογραφή, θα πρέπει να υπάρχει και ένας πραγματικός λόγος που να το καθιστά ανέφικτο. Και από την ΑΕΚ λένε πως δεν τους έχει τεθεί υπόψη κάποιος τέτοιος λόγος.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε φτάσει μετά από πολύ καιρό στο στάδιο που μια δυο κινήσεις, μέσα στα πλαίσια της απόλυτης νομιμότητας, χωρίζουν την ΑΕΚ από το να δρομολογηθεί η έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο. Η βασική από αυτές είναι η υπουργική υπογραφή από πλευράς του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και εύλογα από την στιγμή που τα ζητήματα νομιμότητας ξεκαθαρίζουν, όλη η ΑΕΚ περιμένει πως και αυτή η υπογραφή δεν θα καθυστερήσει.

Πηγή : ΩΡΑ των σπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου