Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η Δούρου λέει «ναι» σε ΠΑΟ και «όχι» σε ΑΕΚ!

Αρνητική φέρεται ότι είναι η στάστη της Περιφέρειας ως προς την επιχορήγηση του γηπέδου της ΑΕΚ σε αντίθεση με αυτήν του Παναθηναϊκού.


Σύμφωνα με το «sportit.gr» η Περιφέρεια Αττικής είναι θετική στην επιχορήγηση για την ανακατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, εάν φυσικά εγκριθεί από το Ελεγκτικό συμβούλιο, ενώ αντιθέτως είναι αρνητική στην καταβολή των 20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ότι αφορά τους “πράσινους” άπαντες είναι εν αναμονή της απόφασης της ολομέλειας του ελεγκτικού συμβουλίου, αφού εάν είναι θετική, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη ανακατασκευή του γηπέδου. Φυσικά και σε αυτό το κομμάτι είναι άγνωστο εάν τελικά οι “πράσινοι” προχωρήσουν το αρχικό τους σχέδιο, αφού είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου για την χωρητικότητα της Λεωφόρου.

Όπως και να έχει εάν το Ελεγκτικό συμβούλιο πει το “ναι”, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να “ομορφύνει” το γήπεδό του. Ενδεχομένως μ’ ενα ποσό μικρότερο των 7 εκατ. ευρώ. Εάν πει “όχι”, τότε οι “πράσινοι” θα πρέπει να το πράξουν με δικά τους κεφάλαια…

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, παρά την πανηγυρική διάθεση που υπάρχει μετά την διαρροή της εισήγησης του ΣτΕ για την προσφυγή τόσο του Δήμου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας όσο και των κατοίκων της περιοχής, δικαιώνοντας τον… νόμο και την Ένωση, από την Περιφέρεια δεν βλέπουν το ίδιο θετικά την καταβολή ενός τόσο μεγάλου ποσού (20 εκατ. ευρώ), για την κατασκευή ενός γηπέδου.

Μάλιστα όπως λένε στελέχη της Περιφέρειας, το ποσό μπορεί να είναι στον προϋπολογισμό, αλλά δεν υπάρχει καμία δέσμευση να δοθεί και ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για την Περιφέρεια.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ένα σημαντικό αγκάθι στον προγραμματισμό της ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου, αφού τα χρήματα της Περιφέρειας αναλογούν στο 1/3 του έργου! Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε χαρακτηρίσει αναγκαίο αυτό το ποσό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρότζεκτ μπορεί να πάρει πολύ πίσω.

Πηγή : aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου