Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Βασιλόπουλος: «Η προσφυγή μας απορρίφθηκε»

Την δικαστική νίκη της ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά και δημόσια ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει την απάντηση των επιστημόνων που επέλεξε ο δήμος για το γήπεδο σε δέκα μέρες.


Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων και των μελετών που παρουσιάστηκαν χθες από την ΑΕΚ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Άρης Βασιλόπουλος. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά δημόσια ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή κατά της «Αγιά Σοφιάς».

«Το γεγονός ότι για πρώτη φορά καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και υπήρξε μια συνεννόηση σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να ερμηνευτεί με κανέναν τρόπο ως συμφωνία με την ΑΕΚ. Ετσι κι αλλιώς δεν μπήκαμε σε πολιτικά ζητήματα που αφορούν μια πιθανή διαπραγμάτευση με την πλευρά της ΑΕΚ αλλά μείναμε στα τεχνικά αμιγώς ζητήματα που τέθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες που είχαμε προσκαλέσει. Το πολιτικό σκέλος δεν υπήρξε στη συζήτηση.

Αυτό που έγινε είναι ότι οι επιστήμονες που τους καλέσαμε εμείς, πάνω στη δική μας πολιτική θεώρηση έκαναν κάποιες ερωτήσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλες οι πλευρές αυτού του έργου συνολικά για την πόλη. Λάβαμε απαντήσεις. Αυτές οι απαντήσεις αξιολογούνται από τους ειδικούς επιστήμονες. Ήδη είχα μια πρώτη συζήτηση σήμερα και περιμένουμε την απάντησή τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα με δέκα μέρες », είπε αρχικά ο Βασιλόπουλος.

Για την απόφαση του ΣτΕ, δήλωσε: «Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι απορρίφθηκε η ένστασή μας. Βεβαίως όλα αυτά μένει να καθαρογραφούν, όμως το σημαντικό είναι να βγει η ίδια η απόφαση, προκειμένου να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το σκεπτικό. Γιατί πιστέψτε με, τουλάχιστον από την ενημέρωση που εγώ έχω, δεν ξέρω αν θα πιάσει όλα τα ζητήματα που εμείς αναδείξαμε, άρα πιθανόν να έχει κάποια κενά και σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε όλο το σκεπτικό και αν αυτό βασίζεται στην υπάρχουσα νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το περιβάλλον».

Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει κάποια επόμενη δικαστική κίνηση από την πλευρά του Δήμου, είπε: «Κοιτάξτε, εμείς ούτως ή άλλως ως Δήμος εμείς αυτό που κάναμε ήταν να πάρουμε μια γνωμοδότηση από την νομική υπηρεσία του Δήμου για το αν το νέο Ρυθμιστικό έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες για την πόλη μας. Και η γνωμοδότηση της νομικής μας υπηρεσίας ήταν ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες. Άρα, ανεξαρτήτως πολιτικής πρόθεσης, που εμείς ούτως ή άλλως την είχαμε, είμαστε και υποχρεωμένοι από τη γνωμοδότηση της υπηρεσίας μας. Θα αξιολογήσουμε την απόφαση όταν αυτή βγει, σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες και με τη νομική υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις».

Βέβαια, θυμίζουμε ότι σε ότι αφορά το Ρυθμιστικό, ο Δήμος έχει και άλλα ζητήματα που τον αφορούν και δεν έχουν σχέση με το γήπεδο. Με βασικότερο την κυριότητα του Άλσους, η οποία έχει περάσει πλέον σε νέο φορέα που συστάθηκε...

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου