Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Σε δώδεκα ημέρες η συνέχεια για την Αγιά Σοφιά

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και των 17 πολιτών σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Δόθηκε δώδεκα ημέρες περιθώριο ώστε να κατατεθούν τα υπομνήματα και εν συνεχεία θα παρθεί η τελική απόφαση που δεν αποκλείεται να εκδοθεί από 2-4 μήνες.


Ακόμα μια «μάχη» για την κατασκευή του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια έδωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, που είχαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν τόσο οι Σύμβουλοι, όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου και των 17 πολιτών.

Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να δοθεί προθεσμία δώδεκα ημερών, με σκοπό να κατατεθούν τα υπομνήματα, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να καθυστερήσει λίγο παραπάνω.

Η Ένωση λοιπόν πρέπει να κάνει δώδεκα ημέρες υπομονή, ώστε να μάθει το τι θα συμβεί τελικά με την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα σημάδια ήταν θετικά.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο ΣτΕ...

Εκπρόσωπος Δήμου: 

«Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, άλλα παράλληλα θέλουμε τη διαφύλαξη της δασικής έκτασης. Κανένας δήμαρχος δεν θα ήθελε να χάσει από τη διαχείρισή του έξι στρέμματα δάσους. Η αναδασωτέα έκταση αποχαρακτηρίζεται με το νέο ρυθμιστικό νόμο και παραχωρούνται σαν θυσία τα στρέμματα για να γίνει το γήπεδο. Εμείς εκεί διαφωνούμε. Αναγνωρίζουμε ότι το άλσος δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν αντισταθμίζουμε τα έξι στρέμματα δασικής έκτασης, με πύκνωση του υπόλοιπου άλσος. Προτείνεται η λύση ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου και παρουσιάζεται ως μονόδρομος».

Ερώτηση προέδρου:

 «Η αφαίρεση των στρεμμάτων που οφείλεται; Εσείς έχετε κάτι άλλο να προτείνετε»;

Εκπρόσωπος Δήμου: 

«Τα έξι αυτά στρέμματα πρέπει να χαθούν για να δημιουργηθούν εκτός από το γήπεδο και άλλες εγκαταστάσεις, όπως κουρείο, χαμάμ κλπ. Αυτό που θέλουμε είναι να μας επιτρέψετε να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον».

Εκπρόσωπος των 17 πολιτών: 

«Κανένας πολίτης δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσια έκταση και το άλσος είναι δημόσια έκταση. Το αρχικό παραχωρητήριο έκανε λόγο για γυμναστήριο. Το άλσος έχει δημιουργηθεί για όλους τους κατοίκους και το συμφέρον τους».

Εκπρόσωπος ΑΕΚ:

 «Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιούνταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα πληρεί τις προδιαγραφές για ευρωπαϊκούς αγώνες. Υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο αποφάσεις του Δήμου που έχουν εγκρίνει το σχέδιο. Θα υπάρχει αρκετό πράσινο ανάμεσα στο γήπεδο και τις τριγύρω κατοικίες.
Η ΑΕΚ ζητάει έξι στρέμματα, από αυτά τα 2,7 θα είναι για την ίδια και τα 3,3 για δημόσιους χώρους. Το έργο είναι συμβατό με το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Ο συντελεστής δόμησης που έχει το έργο είναι μικρότερος από αυτόν της περιοχής. Το έργο αναφέρει ότι θα αφαιρεθούν 55 δέντρα από αυτά τα έξι στρέμματα που ζητάει η ΑΕΚ και φύτευση 2012 σε άλλο σημείο του άλσους.
Δεν τίθεται θέμα αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αποτελεί γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον».

Πηγή : aek1924.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου