Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Σε δύσκολη θέση ο Βασιλόπουλος - παραδοχή της απόφασης του ΣτΕ υπέρ της ΑΕΚ

Προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να αφήσει «σκιές» στο κλίμα που έβγαινε από τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΑΕΚ και του Υπουργείου. 


Ο Άρης Βασιλόπουλος μπορεί να επανέλαβε ότι είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά υπό προϋποθέσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Αργά χθες το βράδυ σε πηγαδάκι που είχε με δημοσιογράφους, φάνηκε ότι πλέον η κατάσταση έχει φύγει από τα χέρια του και τα περιθώρια στενεύουν.

«Θα καθίσουμε με τους αρχιτέκτονες να βάλουμε κάτω τα πράγματα γιανα δούμε τι ακριβώς γίνεται. Η ΑΕΚ μας έκανε μία παρουσίαση, ειπώθηκαν πολλά τεχνικά θέματα τα οποία και πρέπει να δούμε. Θα υπάρξει συζήτηση και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Περιμένουμε κάποια έγγραφα, τα οποία δεν είχαμε στα χέρια μας ως τώρα και απορώ γιατί. Τώρα μας ειπώθηκε πως θα μας δοθούν. Θα τα δούμε κι αυτά».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της υπογειοποίησης, τονίζοντας ότι στο ζήτημα αυτό δεν στάθηκε πολύ η κουβέντα.

«Είναι ανεξάρτητα από το γήπεδο, είναι ένα εξαιρετικό έργο για την πόλη και όχι μόνο και θα ήμουν χαζός να μη το θέλω». Επίσης, ξεκαθάρισε πως  ο Δήμος δεν είχε ούτε έχει δικό του σχέδιο για γήπεδο, λέγοντας:  «Πώς θα μπορούσαμε εμείς να πάμε να κάνουμε μελέτη σε έναν χώρο που δεν μας ανήκει;»

Σημαντικό για τον Βασιλόπουλο το γεγονός ότι συμφώνησε με τους δημοσιογράφων πως η ΑΕΚ δείχνει καλή θέληση και κάθεται και συζητάει με τον Δήμο, την ίδια στιγμή που έχοντας το νόμο με την πλευρά της και δικό της οικόπεδο θα μπορούσε να ξεκινήσει τα έργα χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Αναφορά έγινε και για το ΣτΕ: «Αν βγει θετική η απόφαση του ΣτΕ για την ΑΕΚ, τότε…», ειπώθηκε από τους δημοσιογράφους με τον Άρη Βασιλόπουλο να διακόπτει αρχικά και να παραδέχεται: «Θετική θα βγει…», δείχνοντας να γνωρίζει φυσικά κι αυτός την εισήγηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι κιτρινόμαυροι πάντως παρά το γεγονός ότι περιμένουν και επίσημα την απάντηση του ΣτΕ,  προσπαθούν να βρουν κοινή συνισταμένη με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να μην υπάρχει κανείς που να εμφανίζει αντιρρήσεις στο μεγάλο έργο της κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς». Είναι άλλωστε ξεκάθαρη η θέση που έχει εκφραστεί δημοσίως και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι για ένα τόσο σπουδαίο έργο, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και του Δήμου , αλλά όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα του γηπέδου.

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου