Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

«Ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε το ΣτΕ»

Ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο ΣτΕ και μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης μίλησε για όσα συνέβησαν.


Ο κ. Χρυσανθάκης σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι οι θέσεις της ΑΕΚ δεν παραβιάζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ, ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στη διαδικασία που ακολουθεί.

Αναλυτικά:

«Αναπτύξαμε τις θέσεις μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ και σε κάθε περίπτωση ότι ούτως ή άλλως ο ίδιος ο νόμος προβλέπει όλη την υπόλοιπη διαδικασία, δηλαδή περιβαλλοντική αδειοδότηση, οικοδομική αδειοδότηση, κυκλοφοριακή αδειοδότηση με συνήθεις πράξεις, όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, οι κάτοικοι θα μπορούσαν να προβάλουν τις δικές τους ειδικότερες αιτιάσεις.

Επομένως θεωρούμε ότι η ρύθμιση η οποία έχει θεσπιστεί δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ούτε εξ απόψεως Συντάγματος, ούτε εξ απόψεως λοιπής νομολογίας του ΣτΕ. Αυτή είναι η πεμπτουσία του επιχειρήματός μας. Τώρα θα κριθεί. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά κανένα φορέα, ούτε την δημοτική πολεοδομία, ούτε το Υπουργείο που θα επιμεληθεί μετά των πράξεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε οτιδήποτε άλλο», επεσήμανε.

Για την διαδικασία που ακολουθεί ο κ. Χρυσανθάκης είπε: «Τώρα θα υπάρχουν 12 μέρες προθεσμία για να υποβάλλουν τα μέρη τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνέλθει σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί της υποθέσεως. Αναμένουμε το αποτέλεσμα».

Πηγή : aek1924.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου