Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Πάει για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους

Σε κομβικά θέματα όπως είναι το θέμα του νέου γηπέδου για την ΑΕΚ, απαιτείται η χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής και η τήρηση της δίχως την παραμικρή απόκλιση. 


Όταν αυτό δεν συμβαίνει και κυριαρχούν ιδιοτελείς σκοποί και μικρότητες, επικρατεί μπάχαλο όπως υπήρξε το τελευταίο διήμερο με αφορμή τη συνάντηση εκπροσώπων της Ενωσης με παράγοντες του ΥΠΕΚΑ. Η ΑΕΚ σύρθηκε από την ανεπάρκεια συγκεκριμένου παράγοντα να δέχεται παρατηρήσεις από το Υπουργείο και να κατηγορείται για σπέκουλα και επικοινωνιακή πολιτική.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε μια υπόθεση που ήλεγχε απόλυτα. Εχει τον νόμο στα χέρια της, έχει καταθέσει τον φάκελο για την οικοδομική άδεια, περιμένει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με καλές πιθανότητες. Πρόθεση του Μελισσανίδη και η γραμμή που είχε τηρηθεί απαρέγκλιτα ως προχθές, ήταν να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες. Να μην ανέβουν οι τόνοι και η ΑΕΚ να πάει σε συνάντηση με την κυβέρνηση και τον δήμο, όταν θα υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ και η άδεια.

Εστω και έτσι, η ΑΕΚ αποφάσισε με ψυχραιμία να παραστεί στην εκδήλωση που οργανώνει ο δήμος την Δευτέρα. Αλλωστε, συζητώντας δεν έχασε κανείς. Τα επιχειρήματα, οι μελέτες, το σχέδιο της ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρά και παράγοντες με την ικανότητα του Ασλανίδη και του Ανδριόπουλου μπορούν να κερδίσουν το παιχνίδι. Η ΑΕΚ θα πάει να ακούσει το σχέδιο (μέσω μελέτης όπως ισχυρίζονται) που έχει ο δήμος και δείχνει πως μπορεί να γίνει γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην έκταση που ανήκε στην ομάδα πριν τον νέο νόμο.

Αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την υπόθεση του γηπέδου. Δεν προκύπτει σε τίποτε από τη συνάντηση πως η Νέα Φιλαδέλφεια δεν θέλει την ΑΕΚ ή πως το Υπουργείο είναι αρνητικό. Είναι σαφές πως υπάρχουν αντιδράσεις, πως υπάρχει μία επιφυλακτικότητα, αλλά τα πάντα θα κριθούν σε κεντρικό επίπεδο. Το μήνυμα του Μελισσανίδη, η σιγουριά πως λύση θα βρεθεί και θα είναι συμφέρουσα προς την ΑΕΚ, δείχνει τον δρόμο για την ομάδα στο προσεχές διάστημα.

Πηγή : enwsi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου