Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

«Άδειασμά» Βασιλόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας τόνισε ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους παλαίμαχους, αλλά και παλαιότερες του σημερινού Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έγιναν επειδή η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο(!)
Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει συναντήσει τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ επειδή δεν έχει θεσμικό ρόλο και επεσήμανε ότι το γήπεδο της ΑΕΚ δημιουργεί στον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο φόβο απ όσο θα έπρεπε!


Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Άρης Βασιλόπουλος στο περιοδικό Unfollow, καθώς σε πολλά σημεία της «αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαία στελέχη του, μέχρι τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για τις επαφές τους με την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σχετικά με το θέμα του γηπέδου.

Στην συνέντευξή του ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας επανέλαβε αρχικά ότι: «Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχουμε ταχθεί σαφώς υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχουμε πει και επιμένουμε, από την προεκλογική περίοδο μέχρι τώρα, είναι ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει στο υπάρχον οικόπεδο των 26,7 στρεμμάτων, δηλαδή στον χώρο του παλιού γηπέδου, με συντελεστές δόμησης και ύψους που να μην πλήξουν την περιοχή του προσφυγικού οικισμού και να υπάρξουν συγκοινωνιακά έργα και ρυθμίσεις, ώστε να μπορεί η πόλη να λειτουργεί όταν γίνονται αγώνες. Αυτά λέγαμε τότε, αυτά λέμε και τώρα».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για την συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχε γίνει με την παρουσία του στενότερου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη, σημερινού υπουργού Επικρατείας και των βουλευτών Δημήτρη Στρατούλη και Γιώργου Πάντζα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, είχε μια μεγάλη αγωνία να μη βρεθεί απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ. Με αυτό το πνεύμα συμφωνήθηκε να γίνει η συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη από συγκεκριμένους συντρόφους. Εμείς, από την άλλη, ως δημοτική αρχή έχουμε εκλεγεί με ένα πρόγραμμα για την πόλη μας από το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον λαό της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και δεν μας επέτρεπε η ίδια η θέση μας να προβούμε σε μια συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη, που ούτως ή άλλως, θεσμικά, όπως έχω ξαναπεί, δεν εκφράσει και κάτι στην ΑΕΚ. Δεν είναι ιδιοκτήτης, ούτε μέτοχος στην ΠΑΕ, ούτε στην Ερασιτεχνική, ούτε στη Δικέφαλος, οπότε δεν έβρισκα κάποιο λόγο να συναντηθώ με έναν άνθρωπο ο οποίος -πώς να το πω;- δεν έχει κάποια θεσμική θέση». Βέβαια, η συνάντηση στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Βασιλόπουλος έγινε μετά τις Ευρωεκλογές (στο σπίτι του Πάντζα), ενώ το... άδειασμα στην προκειμένη περίπτωση είναι διπλό, καθώς αναφέροντας τον μη θεσμικό ρόλο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, ουσιαστικά λέει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κακώς τον συνάντησαν!

Ο Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε και στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, τονίζοντας το γεγονός ότι έγινε σε προεκλογική περίοδο(!). «Την πληροφορήθηκα από τα Μέσα της ΑΕΚ, ενημερώθηκα βέβαια, εκ των υστέρων, για το αντικείμενό αυτής της συνάντησης. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει την απόλυτη ευχέρεια να παίρνει πρωτοβουλίες ανεξάρτητα από τη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, όπως το ίδιο ισχύει και αντίστροφα», τόνισε.

Για το αν θα πήγαινε σε μια τέτοια συνάντηση, είπε: «Θα πήγαινα με προαπαιτούμενο την απερίφραστη καταδίκη των τραμπουκισμών, αλλά και τη σαφή δέσμευση ότι παρόμοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν. Θα ζητούσα επομένως και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, που να εξασφαλίζουν δηλαδή ότι θα σταματήσει η τρομοκρατία στην πόλη, ότι θα υπάρχει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα του δημοτικού συμβουλίου να μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς να φοβούνται άνθρωποι ότι θα βρεθούν στο νοσοκομείο με σπασμένα κεφάλια και σπασμένα πόδια, γιατί τέτοια πράγματα βλέπουμε όλους τους τελευταίους μήνες. Στο βαθμό, λοιπόν, που υπήρχαν αυτές οι δεσμεύσεις θα μπορούσα να παραβρεθώ σε μια τέτοια συνάντηση».

Όσον αφορά την ανακοίνωση του κόμματος μετά τη συνάντηση, στην οποία ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι, τόνισε: «Καταρχάς να θυμίσω ότι εκείνες τις μέρες βρισκόμασταν στην τελευταία καμπή της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα είχε προηγηθεί η θέση των οργανωμένων οπαδών «γήπεδο στηρίζω και ανάλογα ψηφίζω». Είδαμε για πρώτη φορά εισβολή οπαδών στην κεντρική πολιτική σκηνή με λογική «no politica» για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ είδαμε πρωτοφανείς αντισυγκεντρώσεις σε ομιλίες του κ. Τσίπρα, γεγονότα που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις όχι μόνο από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και από αρκετά ΜΜΕ.

Θεωρώ λοιπόν πολύ εύλογο να επιδιωχθεί από την πλευρά του κόμματο συνάντηση με κάποιον φορέα της ΑΕΚ, έτσι όπως έγινε με τους Παλαίμαχους, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, να κατευναστεί το κλίμα και άρα να μην σταθεί εμπόδιο αυτό σε μια μεγάλη μάχη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το γήπεδο της ΑΕΚ. Η ανακοίνωση ήταν θετική σε ό,τι αφορά τις θέσεις μας για το γήπεδο, γιατί τασσόταν υπέρ της κατασκευής του με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον, ενώ σωστά τόνιζε ότι οι ομάδες ανήκουν στον λαό τους και όχι στον εκάστοτε επιχειρηματία που τις διοικεί. Από εκεί και πέρα, αν θα μπορούσα να σχολιάσω κάτι επιπλέον είναι ότι η μόνη ακρότητα που έχω υπόψη μου είναι η άσκηση βίας στην προσπάθεια εκβιασμού δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της αυτοδιοίκησης, καθώς και εναντίον πολιτών που απειλούνται, στοχοποιούνται και χαρακτηρίζονται ως «αντιφρονούντες» μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική άποψη για το γήπεδο και το Άλσος από αυτή της επίσημης ΑΕΚ.

Άλλωστε καθόλου τυχαία, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, ο νέος υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντονής δήλωσε ότι βιαιότητες και τραμπουκισμοί εναντίον εκπροσώπων και αντιπροσώπων του ελληνικού λαού και των τοπικών κοινωνιών δεν θα γίνουν ανεκτές από τη νέα κυβέρνηση. Άλλωστε το κόμμα έχει τοποθετηθεί σε κάθε επίπεδο για το θέμα και έχει δεσμευτεί...Θεωρώ, όμως, ότι το κόμμα - μέσα απο την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση και με την τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας απέναντι στο ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο καταψήφισε αλλά και έχει εξαγγείλει ότι θα το αλλάξει- διατύπωσε μια εγγύηση ότι θα υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα του Άλσους και ότι θα δώσουν την δυνατότητα να φτιαχτεί το γήπεδο της ΑΕΚ».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά λογική... ίσων αποστάσεων στην κόντρα του Δήμου με την ΑΕΚ, είπε: «Όπως γνωρίζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, που παρά τις διαφορετικές απόψεις, κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις και της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το θέμα του νέου ρυθμιστικού. Επομένως, δεν θεωρώ πως υπάρχει γενικώς μια λογική ίσως αποστάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ και αρκεί να δει κανείς πολλές τοποθετήσεις, όπως π.χ. του κ. Βούτση, του κ. Φίλη, της κας Βαλαβάνη, καθώς και άλλων βουλευτών λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είναι αλήθεια βέβαια ότι το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ασκεί μια υπαρκτή πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ είναι οπαδοί της ΑΕΚ -από τις δράσεις τους όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει φανεί το προφίλ τους, είναι πολύ πιο δημοκρατικό από τον μέσο όρο.

Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε κινήματα και σε πολύ μεγάλο βαθμό - το έχω δει τοπικά αλλά και συνολικότερα- ασκείται μια μεγάλη πίεση προς τα πάνω για να φτιαχτεί το γήπεδο προκειμένου η ομάδα να ορθοποδήσει. Το να κάνει κανείς κριτική λοιπόν στο σχέδιο που έχει εμφανίσει ο Μελισσανίδης, στο σχέδιο που βλέπει μπροστά του ο φίλαθλος κόσμο της ΑΕΚ -πέρα από τον τραμπουκισμό και τις συμμορίες- είναι σαν να στερείς το όνειρο χιλιάδων φίλων της ομάδας. Αυτό όμως είναι μια στρεβλή αντιμετώπιση για το γιατί το γήπεδο μπορεί να γίνει, αλλά με άλλα χαρακτηριστικά. Παρ' όλα αυτά, έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ζήτημα, δημιουργεί παραπάνω φόβο απ' όσο πρέπει σε κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποδεικνύεται και από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο Άρης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά του γηπέδου, άρα εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής απο το ΣτΕ θα μπορούσα να ξεκινήσουν τα έργα, υποστηρίζοντας για τον Μελισσανίδη ότι: «Δεν είμαστε σίγουροι ούτε για το κατά πόσο έχει τη βούληση ούτε για το εάν μπορεί να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο», αναφερόμενος για ακόμη μια φορά στο θέμα της χρηματοδότησης του έργου!

Πηγή : aek365.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου