Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Κοντονής: «Να δούμε αν μπορεί να φτιαχτεί γήπεδο της ΑΕΚ στο υπάρχον οικόπεδο»

Την δική του θέση (και προφανώς και της Κυβέρνησης) στο θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια εξέφρασε σήμερα ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.


Ο Κοντονής μίλησε στο «Κόκκινο FM» και ανέφερε το σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο φαίνεται να συμφωνεί με όσα είπε πρόσφατα ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος. Δηλαδή, να εξεταστεί από τους αρμοδίους αν μπορεί να γίνει γήπεδο της ΑΕΚ προδιαγραφών UEFΑ στο υπάρχον οικόπεδο που ανήκει στην Ερασιτεχνική, δίχως να δοθεί μέρος από το άλσος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού:

«Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, εγώ θέλω να πω πως έχει γίνει μία αδικία στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είχε γήπεδο, το γήπεδο αυτό γκρεμίστηκε και είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα ενταχθεί στον φάκελο του 2004. Αυτό δεν έγινε και είναι αδικία. Πρέπει αυτή η αδικία να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σεβόμενη το περιβάλλον και σεβόμενη τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα του Δήμου. 

Εγώ είπα το εξής και το λέω αυτή τη στιγμή και πρώτη φορά δημόσια: Αν η ΑΕΚ έχει κάποιες αιτιάσεις σχετικά με το εμβαδόν του γηπέδου, μεγαλύτερο χώρο από το χώρο του αρχικού παραχωρητηρίου, θα πρέπει εδώ, άλλοι αρμοδιότεροι εμού να δούνε εάν μπορεί να φτιαχτεί το γήπεδο στον αρχικό χώρο με τις θέσεις και τις προδιαγραφές που η ΟΥΕΦΑ καθορίζει. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί αυτό και εάν αυτό μπορεί να γίνει στον αρχικό χώρο, θα πρέπει να γίνει χωρίς να οξύνουμε καταστάσεις και χωρίς να πέφτουμε σε αυτή τη δίνη της αντιπαράθεσης, η οποία θεωρώ ότι είναι στείρα.

Αυτή είναι η άποψή μου, την εξέφρασα και στην ΠΑΕ ΑΕΚ και χαίρομαι ιδιαιτέρως που κάτι τέτοιο θα εξεταστεί. Είχα και συνάντηση με τον δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας και πιστεύω πως με την κοινή λογική και την καλή πίστη να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να αντιληφθούμε πως η Αττική είναι υπερφορτωμένη και ένα δέντρο έχει την αξία του, παίζει ρόλο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, θα πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και δεύτερον να εξετάσουμε όλες εκείνες τις δυνατές λύσεις έτσι ώστε να φτιαχτεί ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών που θα επιτρέπει τη διενέργεια και διεξαγωγή αγώνων διεθνούς επιπέδου σε αυτό το γήπεδο».

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου