Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Ενέκρινε 6150 ευρώ ο Βασιλόπουλος για να στηρίξει την προσφυγή κατά του γηπέδου

Τι και αν σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφώνησε μαζί του.
Τι και αν βρήκε μόνο αρνήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους, που συνηγόρησαν υπέρ του γηπέδου. 


Ο Αρης Βασιλόπουλος έδειξε για ακόμα μια φορά την ανένδοτη στάση του και στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε ποσό 6.150 ευρώ για την αμοιβή δικηγόρου, που θα στηρίξει την προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ κατά του γηπέδου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση και παρουσίασε η τοπική ιστοσελίδα epitelous.gr.

«Θέμα 8ο. Έγκριση αμοιβής δικηγόρου, για την προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ. Και οι οπαδοί της ΑΕΚ παρόντες. «Είμαστε αντίθετοι με την προσφυγή. Να την αποσύρετε» είπε ο Λύσανδρος Γεωργαμλής. «Κατά για 2 λόγους» είπε ο Γιώργος Αράπογλου. «Και επί της ουσίας αλλά και για λόγους αρχής, αφού έρχεται εκ των υστέρων η επιλογή δικηγόρου». Καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς της ΑΕΚ, ο Απόστολος Κόντος είπε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν την αλλοιώνουμε. Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου. Σε καμία περίπτωση δεν συναινώ με την προσφυγή στο ΣτΕ. Νομίμως έχουν παραχωρηθεί τα 6 στρέμματα στην ΑΕΚ, με το άρθρο 42. Μπορείτε να πάρετε ότι απόφαση θέλετε αλλά όχι να τορπιλίζετε συνέχεια μία κατάσταση… Πρέπει να υπάρξει συναίνεση και από τις 2 πλευρές. Οι φίλοι της ΑΕΚ γήπεδο θέλουν, δεν νοιάζονται για το άρθρο 43. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε το γήπεδο».

Το χειροκρότημα στον κ. Κόντο, προφανώς ενόχλησε τη Βάσω Αγαγιώτου («Κάποιοι αρέσκονται να παίρνουν χειροκροτήματα») η οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα της, στο θέμα του γηπέδου (ενώ στο προεκλογικό της πρόγραμμα υπήρχε η συγκεκριμένη μακέτα της Αγιά Σοφιάς, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε υπέρ της προσφυγής στο ΣτΕ, άρα κατά του συγκεκριμένου σχεδίου του γηπέδου!!!) λέγοντας: «Είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Θέλω το γήπεδο αλλά προασπίζομαι και τα συμφέροντα της πόλης. Δεν είναι δυνατό το γήπεδο να γίνει μέσα από τσαμπουκάδες και βία». Φανερά ενοχλημένη από το χειροκρότημα και η Δανάη Γκούμα («Είναι απαράδεκτο να βρίσκουμε κοινό και να ξεκινάμε φιέστες»), που ρώτησε πώς επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος  και κατέληξε: «Δεν φοβόμαστε κανένα».

«Ο κ. Κόντος δεν έχει ανάγκη από χειροκροτήματα. Τα έχει κερδίσει και ως αθλητής και ως άνθρωπος αλλά και τώρα ως πολιτικός» είπε ο Νίκος Παπανικολάου, που δήλωσε υπέρ του γηπέδου (με αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο) αλλά κατά του άρθρου 43 (η τοποθέτησή του υπάρχει σε video, σε προηγούμενη ανάρτησή μας). «Με ποια κριτήρια επελέγη ο συγκεκριμένος δικηγόρος; Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε… και έρχεστε τώρα να σας το επικυρώσουμε» είπε ο Λευτέρης Πλάτανος.

Ακολούθησε ο Γιάννης Τομπούλογλου: «Είναι λανθασμένος ο χειρισμός σας στο θέμα του γηπέδου. Αν στις 6 Μαρτίου χάσει ο Δήμος την προσφυγή, θα συνεχίσετε να προβάλλετε και άλλες αντιρρήσεις; Ποια θα είναι η στάση σας;». «Κατηγορία είναι το χειροκρότημα ή η επιδίωξή του;» ρώτησε ο Κώστας Ντάτσης, που τόνισε: «Να εστιάσουμε όλοι τις ενέργειές μας στο άρθρο 43. Να γίνει το γήπεδο αλλά να προστατεύσουμε και το Άλσος».«Όλοι συμφωνούμε και να γίνει το γήπεδο αλλά και να προστατεύσουμε το Άλσος. Ο διάλογος πρέπει να γίνει, μπας και μπορέσουμε να βρούμε κάτι να συμφωνήσουμε όλοι» είπε ο Γιώργος Αράπογλου. «Το αν είμαι ΑΕΚτζής και θέλω το γήπεδο, είναι γνωστό σε όλους» είπε ο Θοδωρής Μανωλεδάκης. «Να δω το Δήμαρχο να μπαίνει μπροστά να κόβει την κορδέλα του γηπέδου» είπε ο Χρήστος Κοπελούσος,«Να το δούμε κι αυτό. Δήμαρχος, Μελισσανίδης και Πατριάρχης» συμπλήρωσε χιουμοριστικά ο κ. Παπανικολάου… Ο Δήμαρχος πάντως δεν χαμογέλασε…

«Παρ’ ότι φόρεσα 6 χρόνια τη φανέλα της ΑΕΚ και κέρδισα τίτλους μ’ αυτή, ποτέ δεν χρησιμοποίησα οπαδοφροσύνη και ΑΕΚοφροσύνη. Ούτε ήρθα εδώ για να εισπράξω χειροκρότημα» απάντησε στις κυρίες Αγαγιώτου και Γκούμα» ο Απόστολος Κόντος. Και η συζήτηση έκλεισε με κάποιον οπαδό της ΑΕΚ (που δίσταζε να πει το όνομά του, γιατί λεγόταν Βασίλης Βασιλόπουλος…) που μίλησε πολύ συνετά: «Δείξτε επιτέλους μία καλή διάθεση. Καθίστε σ’ ένα τραπέζι και βρείτε μία λύση που να είναι καλή για όλους»… Η αμοιβή του δικηγόρου (6.150 ευρώ, λες και μας περισσεύουν…) ψηφίστηκε από τη συμπολίτευση και (ποια άλλη;) τη Βάσω Αγαγιώτου.

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου