Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Φίλης: Έχουμε έτοιμα τα 20 εκατ. ευρώ για την ΑΕΚ!

Ο διευθυντής της Αυγής, Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η ΑΕΚ δεν θα πάρει «ούτε φράγκο τσακιστό» για την κατασκευή του γηπέδου της, τόνισε σήμερα ότι υπάρχουν έτοιμα τα 20 εκατ. ευρώ, ώστε να της δοθούν.


Βέβαια, παρά το γεγονός ότι μίλησε για τα... έτοιμα χρήματα, αναφέρθηκε και σε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, όπως το... mall, καθώς και τα σχέδια της Αγιάς Σοφιάς τα οποία αναφέρει ότι δεν έχουν κατατεθεί πουθενά.

Αναλυτικά το κείμενο από την ιστοσελίδα της Αυγής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, στα όρια του ιστορικού γηπέδου. Αυτό είναι δικαίωμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πιστεύουν στην ΑΕΚ, γι' αυτό και άλλωστε υπάρχει έτοιμη η χρηματοδότηση των 20 εκ. Υπάρχει ένα ζήτημα όμως, ποιο θα είναι το σχέδιο αυτού του γηπέδου.»

«Είναι δυνατόν, το γήπεδο αυτό να γίνει κατά παράβαση της οικιστικής νομιμότητας, εις βάρος του άλσους, με οικοπεδοποίηση μέρους αυτού; Είναι δυνατόν να γίνει με τα μεγαλομανιακά σχέδια, που προωθήθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις, δηλαδή όχι απλώς γήπεδο, για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά και τεράστια εμπορικά κέντρα τύπου Mall που θα κλείσουν τα μικρότερα μαγαζιά και θα νεκρώσουν την ευρύτερη περιοχή γύρω;»

Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι όλα αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν με κατεύθυνση πάντα την κατασκευή του νέου γηπέδου, στα όρια του παλιού, ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ. Όμως πρόσθεσε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει πάει σχέδια δεσμευτικά, ούτε αίτηση άδειας για να χτιστεί το γήπεδο. Όχι μακέτες, σχέδια.»

Συναισθανόμενος την ανάγκη δημιουργίας του γηπέδου χωρίς χρονοτριβή, παρόλο που η συζήτηση μπορεί αν κρατήσει εις μάκρος, απηύθυνε ένα μήνυμα μέσω της συχνότητας της ΕΡΤopen στους οπαδούς, τους ανθρώπους της ΑΕΚ, τους αθλητές και τους παλαίμαχους:

«Είμαστε πολίτες κατ' αρχήν και είναι αδιανόητο, να θέλουν να μας οδηγήσουν στο να παραιτηθούμε από την ολοκληρωμένη ιδιότητα του πολίτη. Πολίτες με προβλήματα και με αξιώσεις, με καθήκοντα, υποχρεώσεις και διεκδικήσεις. Πολίτες που δεχόμαστε την οικονομική κρίση στο πετσί μας, την υπερφορολόγηση, την ανεργία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και είναι ανάξιο της ιδιότητας του πολίτη, μοναδικό κριτήριο για τη ζωή μας είναι αν και πως θα γίνει το μεγαθήριο της ΑΕΚ ή μιας άλλης ομάδας.

Είμαστε πολίτες και όχι οπαδοί και είναι κατάντημα, για το πολίτευμά μας, ότι αποσύρεται ο κόσμος από την πολιτική και από την δημόσια σφαίρα και υποκαθίσταται αυτό το κενό, από στρατούς ιδιωτικούς, οπαδικούς στρατούς, στρατούς ομάδων ποδοσφαιρικών και όχι φιλάθλων και όχι μόνο αλλά και κομματικών. Ο χουλιγκανισμός είναι ένα πράγμα οριζόντιο δεν σταματά μόνο στο ποδόσφαιρο. Να μην εμπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό. Κατάντημα να χτυπούν προσωπικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας ΑΕΚτζής που θα ψηφίσει με κριτήρια οπαδικής τύφλωσης, αλλά θα ψηφίσει όπως αρμόζει στην παράδοση της προσφυγικής αυτής ομάδας με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα».


Πηγή : aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου