Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοψία στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

H ελληνική έκδοση της «Huffington Post» κατέγραψε ντροπιαστικές εικόνες. 
Εγκατάλειψη και παντελής αδιαφορία...


Αυτοψία στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έκανε η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας «Huffington Post». Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το «huffingtonpost.gr» παρουσιάζει την τραγική εικόνα του άλσους και το... μεγαλείο της εγκατάλειψης.

Στο κείμενο της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του μοιάζει το άλλοτε λαμπερό άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δείχνουν να αδιαφορούν για τη θλιβερή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου. Πρόκειται για το άλσος το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον τελευταίο καιρό, λόγω της αναμενόμενης δημιουργίας του γηπέδου της ΑΕΚ, στην περιοχή. Η «HuffPost Greece» πήγε στο πολυσυζητημένο άλσος και κατέγραψε τις ντροπιαστικές εικόνες.

Μπαίνοντας στον χώρο από τη μισό σκουριασμένη είσοδο, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος, είναι ότι ο κόσμος που περπατά εντός του άλσους είναι δυστυχώς ελάχιστος. Σκουπίδια βρίσκονται πεταμένα στο έδαφος σε πολλά σημεία, ενώ εύκολα μπορείς να δεις ότι υπάρχουν αρκετά δέντρα που είναι κομμένα, σε διάσπαρτα μέρη εντός του χώρου. Οι λίμνες- σήμα κατατεθέν του άλσους- βρίσκονται είτε σε κακή κατάσταση με βρώμικα νερά, είτε έχουν... εξατμιστεί πλήρως. Είναι οι ίδιες λίμνες, που στα χρόνια της ακμής του άλσους φιλοξενούσαν κύκνους και διέθεταν εντυπωσιακά σιντριβάνια.

Μπάζα υπάρχουν πεταμένα σε αρκετά σημεία, ενώ η ίδια εικόνα εγκατάλειψης παρατηρείται και στα τσιμεντένια σπιτάκια των υπαλλήλων του δήμου, που βρίσκονται μέσα στον χώρο. Πολλά είναι επίσης τα σπασμένα παγκάκια, τα οποία όπως φαίνεται κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται να επισκευάσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φωτογραφίες και διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου