Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Σημάδια κινδύνου για την «Αγιά Σοφιά» μετά το μπλόκο στη Λεωφόρο

Αρνητική ήταν η απόφαση του ΣΤ’ Ελεγκτικού Συνεδρίου της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα χρηματοδότησης για την ανακατασκευή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


Μια απόφαση που ενδεχομένως να επηρεάζει και το πρότζεκτ της «Αγιάς Σοφιάς», καθώς μεταξύ των λόγων της απόρριψης αναφέρεται πως η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτεί αθλητικά έργα, καθώς αυτό είναι δουλειά της ΓΓΑ. Συν τοις άλλοις, τονίζεται πως η χρηματοδότηση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω ερασιτεχνικών σωματείων.

Το Goal που αποκάλυψε το θέμα της Λεωφόρου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα παρακάτω θέματα έχουν να κάνουν με νόμους και άρθρα που φέρνουν τα πάνω κάτω:

1) Η αρμοδιότητα επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία (εκτέλεση, βελτίωση ή συντήρηση αθλητικών έργων ή εγκαταστάσεων) ανήκει πρώτα απ” όλα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

2) Η κρατική αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στις Περιφέρειες (άρθρο 102, παρ. 1), υπό την προϋπόθεση ότι μεταφέρονται και οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι (άρθρο 102, παρ. 5).

3) Οι πόροι για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης θα προέλθουν μέχρι του ποσού των 7.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Προς το παρόν, όμως, δεν έχει προβλεφθεί η μεταφορά στην Περιφέρεια των συγκεκριμένων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου. Δηλαδή, η Περιφέρεια δεν έχει το δικαίωμα να «κόβει» κονδύλια από τον προϋπολογισμό της. Είναι αρμοδιότητα της ΓΓΑ, η οποία πρέπει να μεταβιβάσει στην Περιφέρεια τα χρήματα που απαιτούνται.

Σύμφωνα, πάντως, με ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση, η γενική αιτιολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενδεχομένως να επηρεάσει και το γήπεδο που θέλει να κατασκευάσει η ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αν και ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να συζητηθεί το θέμα της «Αγια-Σοφιάς».

Πηγή : enwsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου