Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Τραβά το σχοινί ο δήμαρχος: «Μην τολμήσει κανείς να προσφύγει, θα βρει τη μαφία»

Ο Άρης Βασιλόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια τον τελευταίο καιρό σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».


Μίλησε για επιχείρηση «φίμωσης» σε αυτούς που προσέφυγαν στο ΣτΕ και τόνισε τις θέσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το κλίμα που εισπράττουμε είναι ότι «προσέξτε, θα έρθει και η σειρά σας». Μην τολμήσει κανείς άλλος να προσφύγει, θα βρει απέναντί του την Μαφία. Γιατί περί αυτού πρόκειται, οι ενέργειες αυτές προέρχονται από συγκεκριμένα κέντρα, οι ενέργειες αυτές με έναν τρόπο είχαν προαναγγελθεί με την δημοσιοποίηση των ονομάτων των 17 που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και είναι αδιανόητο να ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, η οποία μάλλον θέλει να λέγεται δημοκρατική που πολίτες προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου, αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος και των φυλλαδίων που μοιράστηκαν σε σπίτια των 17 και η επίθεση η οποία έγινε σε συγκεκριμένο άτομο το οποίο προσέφυγε. Και ο στόχος φυσικά είναι να κλείσουν στόματα και να μην εκφραστούν απόψεις. Θέλω να ξέρετε όμως πως αυτό είναι η μία πλευρά, υπάρχει και η πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φιμωθούν, το ίδιο ισχύει και με την δημοτική αρχή».

Για τις ανοιχτές συνελεύσεις σε Χαλκηδόνα και Ν. Φιλαδέλφεια:

 «Ο κόσμος αγωνιά κυρίως για τα καθημερινά του προβλήματα, για τα μεροκάματα, το κοινωνικό παντοπωλείο, τους παιδικούς σταθμούς, η μεγάλη αγωνία των ανθρώπων είναι τα αντιπλημμυρικά έργα. Αρα υπάρχουν ζητήματα της καθημερινότητας. Αν με ρωτούσατε πόσο ψηλά είναι στην ατζέντα το ζήτημα του γηπέδου: υπάρχει διπλή ατζέντα, η μία είναι η εικόνα που διαμορφώνουν τα μίντια έξω από την Νέα Φιλαδέλφεια που θεωρούν ότι ο δήμαρχος της πόλης αλλά και όλοι οι πολίτες ασχολούνται με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, την ίδια στιγμή όμως υπάρχει και μια άλλη εικόνα της πραγματικότητας που αφορά τα σχολεία και τα άλλα ζητήματα.

Από κει και πέρα αυτό που έχει φύγει εντελώς από την δημόσια συζήτηση είναι το θέμα του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας το  οποίο με το νόμο του καλοκαιριού έχει φύγει από τον δήμο έχει περάσει σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και αυτό εντέχνως το έχουν εξαφανίσει από την δημόσια συζήτηση.Ο δήμος έχει δηλώσει και προεκλογικά ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης άρα και το άλσος με κάθε νόμιμο και νομικό τρόπο, από κει και πέρα δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Αλλά είναι σίγουρο ότι ο δήμος θα κινηθεί και η νέα δημοτική αρχή με βάση τις προεκλογικές της θέσεις και δεσμεύσεις, δηλαδή ναι στην υπεράσπιση του Αλσους της πόλης μας, ναι και στο γήπεδο της ΑΕΚ,  με προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται χωρίς να αρθεί ο δασικός χαρακτήρας κανενός τμήματος του άλσους.

Υπάρχει ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί ότι όλα είναι έτοιμα για το γήπεδο της ΑΕΚ και αυτό το οποίο λείπει μόνο από τον φάκελο για την αδειοδότηση – που την αδειοδότηση την δίνει υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ – ότι ο δήμος δεν δίνει την έγκριση για την υψομετρική μελέτη. Είχαν ζητηθεί κάποια έγγραφα από την τεχνική υπηρεσία προκειμένου να προσκομιστούν για να εγκριθεί η μελέτη. Εχουν περάσει μήνες, δεν έχει δοθεί τίποτα, έγινε μια συνάντηση, δόθηκαν διευκρινήσεις και από κει και πέρα υπήρξε η θέση ότι θα δοθούν σύντομα τα έγγραφα. Περιμένουμε, αλλά σίγουρα αυτό που κυκλοφορεί ότι ο δήμος δεν δίνει μια νόμιμη έγκριση, αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει».

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου