Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Δεν θέλει να το καταλάβει ο Βασιλόπουλος; (pics)

Αποκαλύπτουμε την μελέτη για την ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, στην οποία τα στελέχη του δήμου έχουν συμπεριλάβει για το έτος 2015 τα κτίρια Καθαριότητας και Πρασίνου μέρος των οποίων έχουν παραχωρηθεί σύμφωνα και τον δημοσιευμένο στο ΦΕΚ (Α156 1/8/2014) νόμο για την «Αγιά Σοφιά».


Περίεργες ή ανούσιες κινήσεις γίνονται από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας καθώς όπως είναι σε θέση να γνωρίζουμε, ο δήμαρχος της πόλης, Άρης Βασιλόπουλος, συμπεριέλαβε μέσα στην μελέτη για την ασφάλιση των ακίνητων κτιρίων του Δήμου, μέρος του άλσους το οποίο έχει παραχωρηθεί σύμφωνα και με τον νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή τον περασμένο Αύγουστο, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά».

Μάλιστα στη συγκεκριμένη μελέτη (βλ. εικόνα) η οποία αναμένεται να συζητηθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου στη συνεδρίαση της Δευτέρας (10/11/2014), αναφέρεται η συνολική επιφάνεια 60τ.μ των κτιρίων Καθαριότητας που βρίσκονται εντός τους άλσους, με ένα ενδεικτικό ποσό ασφαλισμένης αξίας κτιρίων και περιεχομένου της τάξης των 50.000 ευρώ.


Η ίδια μελέτη περιλαμβάνει και την ασφάλιση των κτιρίων του Πρασίνου (βλ. εικόνα) με συνολική επιφάνεια 80τ.μ και ενδεικτικό ποσό ασφαλισμένης αξίας κτιρίων και περιεχομένου της τάξης των 40.000 ευρώ.


Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση για τους χώρους της καθαριότητας μέσα στο άλσος, η δημοτική αρχή επί της ουσίας θέλει να ασφαλίσει έναν χώρο που σύμφωνα με το νόμο δεν της ανήκει καθώς έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το χτίσιμο του γηπέδου, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη δεύτερη περίπτωση με τα κτίρια για το Πράσινο σε χώρο σύμφωνα με τον ίδιο νόμο αναμένεται να μην διαχειρίζεται ο δήμος.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες λοιπόν ζητούν και τις απαραίτητες απαντήσεις, καθώς οι δύο παραπάνω περιπτώσεις σε χώρους που παλιότερα ασφάλιζε ο δήμος (και πολύ σωστά) πλέον δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη συγκεκριμένη μελέτη, διότι με την έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της ΑΕΚ οι χώροι καθαριότητας θα απομακρυνθούν, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό.

Πηγή : aek1924.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου