Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτες δηλώσεις Βασιλόπουλου κατά της ΑΕΚ και του γηπέδου της!

«Διαφωνούμε να δίνονται 20 εκατ. σε ανώνυμες επιχειρήσεις και όχι σε αντιπλημμυρικά έργα» δηλώνει ο εκτός τόπου και χρόνου δήμαρχος και προαναγγέλλει προσφυγή στο ΣτΕ.


Σε ένα νέο ξέσπασμα υποκρισίας και λαϊκισμού ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος με δηλώσεις του στην "εφημερίδα των συντακτών" ρίχνει τις μάσκες και ζητάει ευθέως να μην δοθούν τα 20.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό αθλητικών έργων της Περιφέρειας Αττικής στο γήπεδο της ΑΕΚ επειδή η... Φιλαδέλφεια πλημμυρίζει.

Προφανώς ο νεαρός δήμαρχος δεν έχει πρόβλημα να πλημμυρίζει η πόλη του και να πάρει... 18.000.000 ο Πανιώνιος για την 100% χρηματοδότηση του δικού του κλειστού ενώ θεωρεί πως δεν γίνονται αντιπλημμυρικά επειδή τα λεφτά πάνε για την "Αγιά Σοφιά". Και βέβαια  τόσα χρόνια που η Φιλαδέλφεια πλημμύριζε δεν είπε ποτέ πως η πόλη θα μπορούσε να σωθεί με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για το νέο... Καραϊσκάκη.

Και βέβαια χρησιμοποιόντας για άλλη μια φορά ορολογία "Στρούγκας" χαρακτηρίζει το γήπεδο της ΑΕΚ που είναι κεί πριν την ίδρυση του... Δήμου ιδιωτική επιχείρηση. Επίσης ο Βασιλόπουλος προαναγγέλλει ευθέως προσφυγή στο ΣΤΕ μόλις γίνει οποιαδήποτε διοικητικά πράξη βασισμένη στο νέο νόμο που βέβαια έχει πάρει την ιδιοκτησία του άλσους από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρώτη διοικητική πράξη που αναμένεται να γίνει σύντομα είναι η άδεια ανέγερσης του Ναού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του δήμαρχου:

Πώς αντέδρασε ο κόσμος στην ψήφιση των 20 εκατ. για το γήπεδο της ΑΕΚ;

«Ο κόσμος έχει τις ανάγκες του και σε μια εποχή φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας θεωρεί προκλητικό να δίνονται 20 εκατ. για ανώνυμες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας που είχαμε πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους. Αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν έχουμε πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε».

Πώς θα προστατεύσετε το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν σύμφωνα με το Νέο Ρυθμιστικό δεν ανήκει πλέον στον δήμο;

«Από το 2010 ως παράταξη, βάζαμε ως κατεπείγον ζήτημα την προστασία του άλσους. Όλα αυτά τα χρόνια το άλσος το εγκατέλειψαν κυβέρνηση και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε μετά να πούνε «Τι το θέλετε; Καλύτερα να κόψετε ένα κομμάτι και να το ακρωτηριάσετε». Εμείς είπαμε και προεκλογικά ναι στο γήπεδο. Θέλουμε την επιστροφή της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά δεν δεχόμαστε στο όνομα της κατασκευής του γηπέδου να παραχωρηθεί δασική έκταση. Αυτές οι θέσεις μας ισχύουν. Όντως μετά την ψήφιση του Ρυθμιστικού το άλσος παύει να ανήκει κατά χρήση και κυριότητα στον δήμο και ανήκει σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό και έχουμε δηλώσει από όταν ψηφίστηκε το Ρυθμιστικό ότι θα το αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα. Ακόμα δεν έχει βγει καμία διοικητική πράξη σε σχέση με τον νόμο. Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητές προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, πάντα σε διαβούλευση με τους πολίτες».

Πηγή : aek365.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου