Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Η αντιπεριφερειάρχης Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ

H Ερμίνα Κυπριανίδου (ΣΥΡΙΖΑ), αντιπεριφερειάρχης Αττικής (Κεντρικού Τομέα–Αρμόδια για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας), απαντά στις ερωτήσεις τοπικής ιστοσελίδας της Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ και γενικολογεί...H Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Αττικής (Κεντρικού Τομέα–Αρμόδια για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας), απαντά στις ερωτήσεις του εκδότη της Fx-news Βασίλη Βέττου, για τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης. Ανάμεσά τους, το άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ.
Αναλυτικά...

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Το 2009 είχε εκπονηθεί μελέτη από την τότε Νομαρχία για την ολική ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Η συγκεκριμένη μελέτη έφτασε λίγο πριν την προγραμματική σύμβαση υλοποίησης της έχοντας εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή της, αλλά τελικά έμεινε στους καλένδες. Η νέα περιφερειακή αρχή από ότι γνωρίζουμε έχει τα θέματα πρασίνου και ποιότητας ζωής σε πρώτη προτεραιότητα. Τι σκοπεύετε να κάνετε με την χρηματοδότηση της ανάπλασης του άλσους;

«Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί -εκτός από σημείο αναφοράς της περιοχής, σημαντικό υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής. Και έχετε δίκιο ότι για τη νέα Περιφερειακή Αρχή τα θέματα ποιότητας ζωής αποτελούν προτεραιότητα. Αυτό το δείξαμε συμβολικά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας στις πρόσφατες δράσεις που οργανώθηκαν στο Άλσος από το Δήμο και ενεργούς πολίτες. Συνεπώς, αποτελεί δέσμευσή μας να προωθήσουμε έργα προστασίας και ανάπλασης των πράσινων χώρων και ιδιαίτερα όσον αφορά το Άλσος, εισαγάγαμε σοβαρό κονδύλι στον προϋπολογισμό μας αναμένουμε τις επικαιροποιημένες προτάσεις του Δήμου στη βάση των μελετών που ήδη έχουν γίνει, ώστε να βάλουμε μπροστά ήπιες παρεμβάσεις που θα ξανακάνουν το Άλσος χώρο – τοπόσημο που θα τον χαίρονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.»

Γήπεδο ΑΕΚ. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλά και ακουστεί περισσότερα για το θέμα της κατασκευής του στη Νέα Φιλαδέλφεια. θέλουμε να μας πείτε ξεκάθαρα την θέση σας:

«Το ζήτημα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου – τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στο επίπεδο της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους. Η κατασκευή ενός έργου τόσο μεγάλης κλίμακας, η "επιστροφή" της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στο "σπίτι" της, αναμφίβολα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πόλη, που πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς.Αναγκαία είναι επίσης η συνεργασία των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων, του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να βρεθούν συναινετικά οι πιο πρόσφορες λύσεις για το δημόσιο συμφέρον, με όρους νομιμότητας , συνταγματικότητας, με περιβαλλοντική ευαισθησία και σε διάλογο και διαβούλευση με τους πολίτες.»

Πηγή : aekvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου