Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Βασιλόπουλος: Αν δεν μπορεί η ΑΕΚ να φτιάξει μεγάλο γήπεδο στο οικόπεδο της να κοιτάξει σε άλλες εκτάσεις!

Οσο πάει αποθρασύνεται ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας που δεν αναγνωρίζει τον νόμο που διαμόρφωσε το οικόπεδο της ΑΕΚ σε 29,1 στρέμματα.


Ο Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή της ελεύθερης ΕΡΤ (www.ertopen.com) και τους δημοσιογράφους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά. Ο δήμαρχος εμφανίστηκε πιο θρασύς από ποτέ, παίρνοντας θάρρος ίσως και από την προσφυγή των 19 ¨πολιτών" στο ΣΤΕ,  και ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε στην ΑΕΚ να ψάξει αλλού για μεγαλύτερο χώρο για γήπεδο προτείνοντας μάλιστα την έκταση της πρώην Renault προφανώς με ανταλλαγή χώρων. Μέσα από τα λεγόμενα του δημάρχου προκύπτει πως σύντομα θα κάνει και ο Δήμος προσφυγή στο ΣΤΕ  αφού ο Βασιλόπουλος δεν αναγνωρίζει το ότι η ΑΕΚ έχει πλέον οικόπεδο 29,1 στρέμματα που χωράει το σχέδιο της Αγιά Σοφιάς για αυτό της  προτείνει να... ψάξει αλλού.

Βέβαια για άλλη μια φορά δήλωσε ανοικτός σε διάλογο επιμένοντας όμως στους όρους με τους οποίους δεν γίνεται γήπεδο:

«Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Μελισσανίδη» τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Είμαστε ανοικτοί να συναντηθούμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ, είτε με την Ερασιτεχνική που είναι και η κύρια του οικοπέδου, είτε την ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για αυτό το θέμα. Είμαστε θετικοί στην επιστροφή του γηπέδου της ΑΕΚ. Απλώς από την αρχή έχουμε θέσει κάποιους όρους».

Να περιοριστεί στα όρια του οικοπέδου της η ΑΕΚ...
Η θέση της Δημοτικής αρχής είναι σαφής από την αρχή σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, σε ότι αφορά το χωροταξικό του έργου κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ:

«Η θέση της ΑΕΚ είναι εδώ, στο χώρο που της ανήκει... Αυτό πρέπει να γίνει όμως στο οικόπεδο της με σεβασμό στους συντελεστές δόμησης. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να περιορίσει το μέγεθος του γηπέδου στα όρια του οικοπέδου της...»

Λάθος εικόνα...
Για το θέμα της αντιπαράθεσης με την ΑΕΚ ο κ. Βασιλόπουλος είπε:

«Η εικόνα που βγαίνει στα media είναι πολλές φορές διαστρεβλωμένη. Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο υφαρπάζει έξι στρέμματα και κατά την εκτίμηση μας συνδέεται και με διάφορα άλλα πράγματα που θέλουν να γίνουν στην περιοχή. Υπάρχει μια ολόκληρη έκταση γύρω από το γήπεδο την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά...»

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας υποστήριξε η ΑΕΚ καθυστερεί στην κατάθεση απαιτούμενων εγγράφων για να προχωρήσει η διαδικασία...

«Οι δυο μελετητές οι οποίοι προσκόμισαν για λογαριασμό της «Δικέφαλος ΑΕ» τη μελέτη, δεν έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα της υψομετρικής μελέτης. Τους επιστρέψαμε το φάκελο πίσω για αυτό το λόγο πριν από ένα μήνα και δεν έχουν καταθέσει από τότε αυτά που τους ζητήσαμε, τα απαιτούμενα δηλαδή στοιχεία που είχε ζητήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να προχωρήσει... Υπάρχουν διαρροές στον τύπο ότι ο κακός Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αρνείται οποιαδήποτε επαφή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εδώ είμαστε και περιμένουμε...»

Εναλλακτικές λύσεις...

Για τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας η περιοχή προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή του γηπέδου...
«Να συζητήσουμε τις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να υπάρξουν αν δεν μπορέσει η ΑΕΚ εντός του οικοπέδου της να φτιάξει ένα πραγματικά μεγάλο γήπεδο όπως η ίδια θέλει. Είχαν προταθεί και παλιότερα κάποιες εκτάσεις όπως είναι εκείνη στην πρώην Renault όπου στεγάζονται σήμερα κάποια σχολεία...»

Το γήπεδο του Ολυμπιακού...

Τέλος σε ερώτηση για το γήπεδο Καραϊσκάκη και το πως «διευκολύνθηκε» ο Ολυμπιακός από την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε:
«Θέλουμε δηλαδή ισονομία απέναντι στην παρανομία; Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν άλλη λογική, δε νομίζω να σκέφτονται έτσι... Νομίζω πως με αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορούσα ποτέ να εκλεγώ Δήμαρχος στον Πειραιά».

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου