Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Με την άδεια μπαίνουν μπουλντόζες

Η διαδικασία ανάθεσης για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» που επιτρέπει στην ΑΕΚ να μην χάσει (άλλο) χρόνο.


Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Live Sport» αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για την ανάδοχο εταιρεία, που θα αναλάβει την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Κάτι απόλυτα λογικό, τη στιγμή που επιθυμία του αφεντικού της ΑΕΚ είναι η άμεση έναρξη των εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την έκδοση της άδειας από τη ΔΟΚΚ. 

Άλλωστε, σε όλη την μέχρι σήμερα διαδικασία η «Ένωση» έχει δείξει στην πράξη πως για τις κινήσεις που ήταν μόνο στο χέρι της, δεν χάθηκε... λεπτό. Και υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί το ίδιο και όσον αφορά την επιλογή της εταιρείας που θα κατασκευάσει το γήπεδο, καθώς κατά τα... 2/3, η διαδικασία είναι στο χέρι της ΑΕΚ.

Όπως είναι γνωστό, η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση (χωματουργικά, αντιστηρίξεις, στεγανολεκάνη, φέρων οργανισμός, πυλώνες, προκατασκευασμένες κερκίδες κ.λπ.), που το κόστος της έχει προϋπολογιστεί στα 25,9 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.

Στην δεύτερη (αρχιτεκτονικές εργασίες κτιρίου, περιβάλλοντος χώρου, Η/Μ εγκαταστάσεις, αγωνιστικός χώρος κ.λπ.), που θα κοστίσει 20,2 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας και η τρίτη (επικάλυψη στεγάστρου, εξωτερικό περίβλημα, εξοπλισμός, ειδικές αρχιτεκτονικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις), κόστους 14,6 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί επίσης από την ΑΕΚ (όπως έχει συμβεί έως τώρα και με το κόστος των μελετών και προετοιμασίας του έργου).

Τα συγκεκριμένα δεδομένα δίνουν ευελιξία στην ΑΕΚ όσον αφορά την επιλογή αναδόχου εταιρείας, καθώς υποχρέωση για προκήρυξη διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού με τα στάνταρ και τα χρονικά όρια που προβλέπει η νομοθεσία, απαιτούνται μόνο για τη δεύτερη φάση κατασκευής του γηπέδου, στην οποία θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια της Περιφέρειας. Για την πρώτη και την τρίτη φάση, η επιλογή μπορεί να γίνει απ' ευθείας από την «Ένωση».

Κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ μπορεί να κάνει επαφές (όπως συμβαίνει τώρα), να πάρει προσφορές από εταιρείες και να επιλέξει την πιο συμφέρουσα, ώστε με την έκδοση της άδειας να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες. Και με την πρώτη φάση κατασκευής να προχωρά, να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την δεύτερη φάση, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, με το εν λόγω θέμα ασχολείται εδώ και καιρό ο Δημήτρης Μελισσανίδης, την ίδια στιγμή που τα στελέχη της «Δικέφαλος 1924» έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στο θέμα της έκδοσης της άδειας κατασκευής, με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το οικόπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να αποκτήσει ξανά ζωή...

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου