Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

«Απειλεί» η Δούρου

Η περιφερειάρχης Αττικής επιμένει ότι δε θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός Σγουρού και ότι θα αναθεωρηθεί παρά τη ψήφισή του που έγινε για.. τυπικούς λόγους. «Όλοι οι κωδικοί θα ελεγθούν», ξεκαθαρίστηκε επισήμως από του γραφείο Τύπου της Ρένας Δούρου.


Προ ημερών ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2015 και κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν. Εδώ λοιπόν πρέπει να ενημερώσουμε πως η κίνηση της ψήφισής του έγινε προκειμένου να μην τεθεί «εκτός Λειτουργίας» η Περιφέρεια με βάση το ν.3852 (Καλλικράτης).

Επίσης καλό θα είναι λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι και πέρσι στις 20 Ιουνίου του 2013 είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η αύξηση της πίστωσης για το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, φτάνοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εφημερίδα «Live Sport» επικοινώνησε με το γραφείο της κας Δούρου, προκειμένου να διαπιστώσει ποιες είναι οι προθέσεις της αναφορικά με το εν λόγω ποσό το οποίο υπάρχει σε συγκεκριμένο κωδικό από την εποχή του κ. Γιάννη Σγουρού.

Αυτό που τονίστηκε επισήμως από το Γραφείο Τύπου της κας Δούρου, είναι πως το 2015 δε θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός Σγουρού και πως η νέα Περιφερειακή Αρχή θα εκτελέσει τον δικό της προϋπολογισμό, που σταδιακά θα διαμορφώνει μέσα από διαβούλευση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με τις δομές της κοινωνίας και με τους επιστημονικούς φορείς.  Σε ερώτηση για το αν η αναθεώρηση σημαίνει μείωση του ποσού μας ξεκαθαρίστηκε ότι όλοι οι κωδικοί θα ελεγχθούν από την αρχή ένας – ένας!

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα για... αντιπλημμυρικά έργα. Πρόκειται για εγγεγραμμένες δαπάνες για αθλητικές εγκαταστάσεις και αφορούν 53 έργα συνολικής δαπάνης 105 εκατομμυρίων €, εκ των οποίων τα 18 υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή : aekvoice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου