Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Η «Αγιά Σοφιά» θα έχει το δικό της site!

Ο κ.Κώστας Παπαδόπουλος ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Lighthouse μας δέχτηκε στα γραφεία της εταιρίας του και απάντησε στις ερωτήσεις μας, σε μια  πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. 
Αποκαλύψεις για το... ψηφιακό μέλλον του γηπέδου της ΑΕΚ.


-Μια ακόμη πρωτοπορία ήταν η live streaming μετάδοση της κατασκευής του γηπέδου, που ήταν μια ιδέα του Δημήτρη Μελισσανίδη...

«Δεν το γνωρίζω αυτό, εμείς μιλάμε γενικά με τον κύριο Γιώργο, σε όλο το πρότζεκτ. Πάντως, είναι κάτι τολμηρό και πρωτοποριακό».

-Επειδή αυτό έκανε και τη μεγαλύτερη εντύπωση, ο κόσμος τι ακριβώς θα βλέπει; Ένα μακρινό πλάνο του εργοταξίου;

«Θα έχει μια λειτουργία που θα μπορείς να βλέπεις την πορεία των έργων, δηλαδή σε fast forward την εξέλιξη από την πρώτη μέρα μέχρι εκείνη τη στιγμή και στο day to day θα έχει κάποιες γωνίες για ζωντανή μετάδοση, αλλά τώρα θα πρέπει να τα δούμε αυτά».

-Θα έχεις, δηλαδή, περισσότερες από μία επιλογές για την κάμερα που θα παρακολουθείς...

«Έτσι θα γίνει λογικά. Θα πρέπει να το δούμε εκείνη τη στιγμή. Μέχρι τώρα έχουμε ετοιμάσει την υποδομή για να μπορέσει να υποδεχθεί το site τη σύνδεση και να την αναμεταδώσει, από παραπάνω από μια κάμερες. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό είναι το streaming των αγώνων, κάτι που το δουλεύουμε αυτή την περίοδο. Θα «κάτσει» πάνω σε πλατφόρμες world class σε επίπεδο παροχής... Υπάρχει σκέψη και να μπορεί να το βλέπει κάποιος on line σε επίπεδο HD».

-Για μετέπειτα, όταν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του γηπέδου, έχετε κάνει κάποια κουβέντα;

«Έχουμε κάνει συζητήσεις. Το γήπεδο, ένα κομμάτι του είναι ο αγώνας. Έχει ένα σετ από facilities, υπηρεσίες, μουσεία... Θα είναι και γήπεδο, και εστιατόριο, και χώρος αναψυχής... Θα είναι μια στέγη πολλών πραγμάτων, θα έχει και events μέσα. Οπότε το γήπεδο από μόνο του θα έχει τη δική του πορεία και ζωή και στο σχέδιο είναι να στηθεί αν όχι ένα ολόκληρο site, ένα micro site μόνο για το γήπεδο. Να μπορείς να πλοηγηθείς μέσα του... Θα γίνουν πολλά, έχουμε κάνει συζητήσεις, αλλά τώρα είναι νωρίς για να πούμε πράγματα».

Πηγή : aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου