Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Εξασφαλισμένα τα 25 εκατ. για το γήπεδο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει εξασφαλισμένο ποσό 25 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει και να προχωρήσει το πρότζεκτ της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Σε ένα τεράστιο έργο, όπως είναι η ανέγερση του γηπέδου, απαιτούνται συγκεκριμένα πράγματα για να προχωρήσει η διαδικασία: νομική σταθερότητα, βούληση και χρήματα. Η ΑΕΚ εξασφαλίζει το πρώτο (έστω και με καθυστέρηση), έχει δεδομένη την επιθυμία και όπως προκύπτει έπειτα και από τη χθεσινή σύσκεψη κορυφής στα γραφεία της Aegean για το γήπεδο, έχει λυθεί και το οικονομικό. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει εξασφαλισμένο ποσό 25 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει και να προχωρήσει το πρότζεκτ.

Αυτά τα χρήματα επιτρέπουν στην ΑΕΚ να βάλει μπροστά τις μηχανές για να ξεκινήσει τα έργα, αμέσως μετά την απόκτηση της πολυπόθητης οικοδομικής άδειας. Πρόκειται για χρήματα που προκύπτουν κατά κύριο λόγο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και Ενωσίτες που έχουν συμπαραταχθεί στην προσπάθεια. Οι Παππάς, Χατζηϊωάννου, Δαλακούρας, Αγγελόπουλος, Κουτάς ενισχύουν την προσπάθεια. Εάν προστεθούν τα χρήματα από τη συμμετοχή του κόσμου, τότε γίνεται αντιληπτό πως η ΑΕΚ έχει ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει.

Οσον αφορά τα χρήματα της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Αττικής, αυτά έτσι και αλλιώς θα πρέπει να υπολογιστούν και να εκταμιευθούν στο μέσο των εργασιών, όταν θα ξεκινήσουν και τα συνοδευτικά έργα.

Μόλις ξεκινήσουν τα έργα, ο Μελισσανίδης θα κάνει νέο άνοιγμα προς τους Ενωσίτες για να συμμετάσχουν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί, ελπίζοντας πως θα καλυφθεί και το υπόλοιπο ποσό. Ειδάλλως, θα στραφεί στη λύση του τραπεζικού δανεισμού.

Πηγή : aekvoice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου