Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση!

Αντίστροφα πλέον μετράνε στην ΑΕΚ, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους την οικοδομική άδεια που θα δώσει τη δυνατότητα στη «Δικέφαλος 1924» να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς».


Ωστόσο, κάποια πράγματα, όσο και αν προσπαθήσουν να τα... τρέξουν στην «Ενωση», δεν μπορούν να επισπευσθούν. Βάσει νόμου, χρειάζονται 2 μήνες από την ημερομηνία ανοίγματος του φακέλου, ώστε να εκδοθεί η άδεια. Με δεδομένο ότι ο φάκελος άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστεί να φτάσουμε αρχές Νοεμβρίου για να υπάρξει το τελικό «Ο.Κ.» της Πολιτείας.

Ομως και πάλι θα χρειαστούν κάποιες επιπλέον μελέτες από την πλευρά του Κράτους, προκειμένου να μην υπάρξουν νέα… κωλύματα στο μέλλον. Ενα από αυτά είναι να ελεγχθεί το οικόπεδο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, για τυχόν ευρήματα στο υπέδαφος. Μία διαδικασία που θα πάρει μερικές ημέρες. Γι' αυτό στην ΑΕΚ θεωρούν πως στα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα έργα, με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις να κάνουν λόγο για το τέλος του χρόνου, όπως αναφέρεται και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday.

Βάσει σχεδίου, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε 18 μήνες. Κάτι που σημαίνει πως εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει άλλη κωλυσιεργία από την πολιτεία, η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της σπίτι, στις αρχές του μεθεπόμενου πρωταθλήματος. Δηλαδή στην πρώτη σεζόν της επιστροφής της θα αγωνιστεί και πάλι στο ΟΑΚΑ, ενώ την επόμενη η «Αγια-Σοφιά» θα ανοίξει τις πύλες της για να την υποδεχθεί.

Πηγή : aekvoice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου