Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Τίποτα ΔΕΝ μπορεί να κάνει το ακυρωτικό Δικαστήριο στην ΑΕΚ!

Απευθυνθήκαμε σε μια δικηγόρο που αγαπά πολύ την ΑΕΚ, για το άρθρο με τίτλο: SOS: Καμπανάκι κινδύνου για τα 20 εκατομμύρια της Περιφέρειας.


Αφορμή της κουβέντας μας στάθηκε η αίτηση ακύρωσης της απόδοσης του ποσού των 7 εκατομμυρίων Ευρώ από την Περιφέρεια προς τον Παναθηναϊκό για έργα ανακατασκευής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μας είπε κατά γράμμα η Ενωσίτισσα δικηγόρος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της, αλλά είναι πάντα κοντά μας και μας ενημερώνει για θέματα που αφορούν σε νομικές υποθέσεις…

«Δεν είναι δουλειά του ακυρωτικού δικαστηρίου να αποφασίζει πόσα λεφτά θα επενδυθούν και που… Είναι της Περιφέρειας που είναι και εκλεγμένη. Εφόσον αυτοί (οι αιτούντες την ακύρωση…) δεν αποδεικνύουν κάποια ζημιά δε θα ακυρωθεί η επένδυση με το επιχείρημα ότι αυτοί φταίνε για την κρίση! Ίσα ίσα το δικαστήριο θα αποφανθεί πως λόγω κρίσης πρέπει να γίνονται επενδύσεις!
Όσες φορές γίνονται αιτήσεις ακύρωσης κατά «επενδύσεων» δεν έχουν καμία τύχη…  Εκτός και αν αποδειχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Π.χ. αν το έργο προκείται  να χτιστεί σε αρχαιολογικό χρώο. Δεν μπορεί να επικαλεστεί ο άλλος ότι είναι κακοδιαχείριση να πηγαίνουν κονδύλια όπου αποφασίζει η Περιφέρεια. Αυτή είναι η δουλειά της…
Δεν αποφασίζει το δικαστήριο το που θα πάνε τα χρήματα γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν σα να έμπαινε στη θέση της διοίκησης που παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Ειδικά τώρα που υπάρχει η λογική από την κυβέρνηση για «προώθηση των  επενδύσεων».
Ωστόσο οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να απευθύνονται στη Δικαιοσύνη. Απλα δεν αποτελούν εμπόδιο τέτοιες εξελίξεις σε θέματα όπως αυτά της χρηματοδότησης αθλητικών έργων από την πλευρά της Περιφέρειας»

Πηγή : aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου