Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

«Ψήνεται» συνάντηση Μελισσανίδη με Τσίπρα για την «Αγιά Σοφιά»

Ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας σημαντικών εξελίξεων για το γήπεδο της ΑΕΚ. Στα μέσα (ή έστω στα τέλη του μήνα) αναμένουν στην Ενωση να πάρουν στα χέρια τους την πολυπόθητη οικοδομική άδεια και να έχουν τη δυνατότητα για άμεση έναρξη των εργασιών. 


Από τη Δευτέρα αναλαμβάνουν και επίσημα τα καθήκοντα τους, η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης Αττικής και ο Αρης Βασιλόπουλος ως δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν άμεσα πιο καθοριστικές εξελίξεις.

Καλά πληροφορημένες πηγές αποκαλύπτουν πως τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πέσουν «γέφυρες» και να υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Αλέξη Τσίπρα. Μέσω αυτής της συνάντησης κορυφής, θα επιχειρηθεί συμφωνία στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε βάσει αυτής να προχωρήσει στη συνέχεια το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Αλλωστε, υπάρχει πρόθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κλείσει ένα θέμα που δημιουργεί αντιπαράθεση με πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, όπως είναι οι φίλοι της ΑΕΚ.

Το βασικό πλαίσιο που μπορεί να υπάρξει συναίνεση, είναι η συμφωνία τριών σημείων που είχε υπάρξει στην αρχή του καλοκαιριού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΕΚ έχει ήδη αποδεχθεί τη μείωση του ύψους των πυλώνων, ενώ έχει αποδεχθεί ήδη την ανάληψη της αναδάσωσης του άλσους, αλλά και της δενδροφύτευσης άλλης περιοχής που θα υποδείξει ο δήμος. Επίσης, είχε συμφωνηθεί η αγορά έκτασης από την ΑΕΚ, που θα χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τον δήμο ως χώρος στάθμευσης. Εάν πρυτανεύσει η λογική, μπορεί να υπάρξει κεντρική συμφωνία σε αυτό το επίπεδο.

Πηγή : enwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου