Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το γήπεδο της ΑΕΚ

Οι τοποθετήσεις των Νέα Δημικρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Βουλή για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Τέρενς Κουίκ-ΑΝΕΛ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: 

«Δεν είναι ΑΕΚ, είναι ΑΕΚάρα.  Η ΑΕΚ δικαιούται γήπεδο. Η Κυβέρνηση δεν δικαιούται να τους έχει χωρίσει στα δύο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αν και με βάζελο πρόεδρο καταστρέψατε το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό. Και έμεινε έτσι ο χώρος. Καταστρέφεται η περιοχή, για το τζαμί δεν έχετε πρόβλημα όμως. Αύριο θα πω περισσότερα για το γήπεδο της ΑΕΚ. Απλά σκέφτομαι γιατί δεν μας αρέσει η άμεση Δημοκρατία; Δημοψήφισμα. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει γήπεδο. Όπως και ο ΠΑΟ. Μοντέρνα γήπεδα, όπως έχει ο Ολυμπιακός».

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, ΠΑΣΟΚ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

«Δεν είχατε πει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρετε βελτιώσεις και τροπολογίες; Που είναι; Ποιο είναι το σχέδιο σας για να έχει γήπεδο η ΑΕΚ; Αν δεν θέλετε αυτό. Δεν έχετε προτάσεις. Το τι θα κάνει ο ΑΕΚτζής δεν έχει σχέση με τα κόμματα. Να δούμε που θέλει να πάει η χώρα. Περίμενα να σεβαστείτε τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι πλούσιοι Έλληνες οι ΑΕΚτζήδες, στη Νέα Φιλαδέλφεια βάζουν το λιθαράκι τους. Περιμέναμε την πρόταση σας. Δεν το πράξατε. H Original, αν και Ολυμπιακός, είναι παντού κατά της παγκοσμιοποίησης. Ούτε αυτούς σεβαστήκατε. Αυτοί είναι Original, εσείς όχι».

Νικόλας Βούτσης-ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α' Αθήνας: 

«Θα μιλήσω μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Το 81 και το 82 φαίνεται πως είναι στο πυρήνα της αντίληψης κάποιων. Για το ύφος και το ήθος της ομιλίας του κ Γεωργιάδη και μετά του κ.Τσαβδαρίδη. Η ΑΕΚ είναι ιστορικό σωματείο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πλειοδοσία, όπως έγινε από το βήμα αυτό. Πάμε στην ουσία. Ελάτε να νομοθετήσουμε από κοινού ομόφωνα, πάνω στο έδαφος ακριβώς και στο περιβάλλοντα χώρο που είχε παραχωρηθεί η ΑΕΚ. Και γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό τον τρόπο και την αυθαίρετη κατάσταση γύρω από το γκρέμισμα. Αν έχει 3.000 λιγότερους καθήμενους δεν... έγινε τίποτε. Η ΑΕΚ είναι τώρα στο ΟΑΚΑ που χειμάζεται. Υπήρχε σκάνδαλο με τον Ολυμπιακό και το Καραϊσκάκη και δόθηκε από την ΕΟΕ σε ιδιώτη ο χώρος. Και πήγε πίσω ο αθλητισμός πίσω στον Πειραιά. Γνωρίζετε ίσως ότι ο Δήμος έχει νέα Δημοτική Αρχή, που δημοσίως έχει αυτή την θέση. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια δηλαδή. Μίλησαν για χαβούζα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχετε πάει; Έχει κόσμημα αυτό το άλσος η περιοχή. Έχει προβλήματα γιατί δεν δίνει η Κεντρική Διαχείριση χρήματα. Επί κατοχής κινδύνευσαν με εκτέλεση άνθρωποι για να μην κοπούν δέντρα. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ περιφερόμενες ομάδες, λεγόμενων οπαδών. Επί 15 μέρες κατάργησαν τον διάλογο με πολίτες και δημοτικές αρχές, είχαμε αστυνομικές δυνάμεις για να χωρίσουν τον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ τέτοια πράγματα. Λυπάμαι που έγιναν. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε συζήτηση συστηματική. Αν γνωρίζαμε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, δεν θα είχαμε πρόβλημα να καταλήξουμε σε μισή ώρα. Θέλουν να διαμορφωθεί ένα κλίμα εμφύλιας διαμάχης σε σωματείο, πολίτες, περιοχής. Δεν σας ενδιαφέρει το γήπεδο. Θέλετε να γίνει το γήπεδο όπως έχει σχεδιαστεί από τον συγκεκριμένο Μελισσανίδη. Δείτε γιατί έμειναν άνεργοι στο Βοτανικό, είχαν και άλλα κτίρια να τους πάνε αν ήθελαν. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ιστορία, ομάδα, κατοίκους. Και ψήφισαν για να βγάλουν Δημοτική Αρχή. Θέλουμε ομόφωνη απόφαση, να γίνει ακριβώς μέσα στον χώρο του οικοπέδου όπου ήταν 30.000 κόσμου. Τώρα θα γίνει πιο σύγχρονο. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Θα βαρύνει πάνω στις πλάτες της ΑΕΚ, αν πάμε σε απόφαση πλειοψηφίας. Πάμε να νομοθετήσουμε μαζί. Εκβιασμούς όμως επειδή ο επιχειρηματίας κατέθεσε αυτό το σχέδιο, όχι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Παναγιώτης Κουρουμπλής-ΣΥΡΙΖΑ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: 

«Φαινόμενα πατριδοκαπηλίας δεν υπηρετούν την Δημοκρατία. Η Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού. Είναι γκεμπελισμός να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μικρό γήπεδο. Το γήπεδο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να είναι 27.000 θέσεων. Είναι μικρό; Συγκριτικά με το σχέδιο των 33.000 θέσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά; Ας κρίνει ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η αιτία που δεν είχε γήπεδο τόσα χρόνια. Ο κόσμος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ψήφισε Δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ».

Γιάννης Μανιάτης-Υπουργός ΠΕΚΑ: 

«Μου είναι ακατανόητο το μπρος πίσω του ΣΥΡΙΖΑ. Περίμενα τροπολογίες όπως είχατε πει. Το είχα πει στις Υπηρεσίες, να περιμένουν. Δεν είδαμε ούτε μία τροπολογία. Όπως έχει κατατεθεί το κείμενο έτσι ήταν. Δεν πήρα πρόταση αλλαγής. Δίνεται λύση έτσι στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Αποκαθίσταται η έδρα της. δέκα χρόνια μετά το γκρέμισμα. Υπάρχουν κανόνες πια για ένα έργο. Προστατεύεται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υπάρχει και ισοζύγιο για την περιοχή και αντισταθμιστικά οφέλη».

Σπύρος Χαβατζής-ΚΚΕ, βουλευτής Β' Αθήνας:

 «Το καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει, να ανήκει στο Κράτος και να λειτουργεί με βάση το παραχωρητήριο πριν 80 χρόνια. Σε ποιον θα ανήκει τώρα; Αυτό μας ενδιαφέρει. Ποιες ανάγκες θα εξυπηρετεί; Έχουμε την περίπτωση της Λάρισας. Το Δημόσιο χρηματοδότησε το γήπεδο σε δική της έκταση, το έδωσε σε επιχειρηματία που ήταν πρόεδρος στην Λάρισα, το σωματείο και άλλες ομάδες δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν παρά μόνο με πληρωμή. Σε δημόσια έκταση, με χρήματα Δημοσίου. Για αυτό μας ενδιαφέρει που θα ανήκει. Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, που το δικαιούται και ο κόσμος. Δεν συμφωνούμε όμως να ανήκει εκεί που αναφέρει το νομοσχέδιο».

Ελένη Φούντα-ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας: 

«Θα ζητήσουμε 2-3 ρυθμίσεις στο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι προτεραιότητα να γίνει. Έχει γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας. Δεν είμαστε αντίθετοι στο γήπεδο. Πιστεύουμε όμως ότι αρκεί ο ιδιόκτητος χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους, είναι ανεπίτρεπτη. Θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει εκεί μέσα στον χώρο που ανήκει στην ΑΕΚ. Η έμμεση χρηματοδότηση επιχειρηματιών πρέπει να σταματήσει. Φαινόμενα τραμπουκισμού είναι απαράδεκτα. Να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας της πόλης. Θέλουμε διαβεβαίωση ότι όντως δεν μπορεί η ΑΕΚ να χωρέσει εκεί τις εγκαταστάσεις. Να εισαχθεί ρύθμιση, που αν δοθούν τα τρία στρέμματα, θα πρέπει να δοθεί άλλη έκταση ίδιας ή μικρότερης αλλού. Η μακέτα είναι πολύ κακή για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Υποβαθμίζεται αισθητικά όλη η περιοχή. Θα ήταν ιερός συμβολισμός, αλλά εδώ έχουμε κακή αρχιτεκτονική. Θέλουμε τις βελτιωτικές ρυθμίσεις για το σχέδιο και το περιμένουμε από την Κυβέρνηση. Θέλουμε να το υπερψηφίσουμε. Περιμένω την εισήγηση του κυρίου Υπουργού».

Ηλίας Παναγιώταρος, Χρυσή Αυγή, βουλευτής Β' Αθήνας: 

«Όσον αφορά τη ρύθμιση για την κατασκευή του κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά»... Δεν μας βρίσκει αντίθετους, με την επιφύλαξη να πραγματοποιηθούν τα αντισταθμιστικά έργα που προβλέπονται, με την πύκνωση των δέντρων του Άλσους. Τα αθλητικά κέντρα πρέπει να εντάσσονται στο περιβάλλον και με την αρχιτεκτονική σχεδίασή τους. Επίσης, είμαστε θετικοί με την επιφύλαξη να μην υπάρξει εμπορευματοποίηση προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

Παύλος Χαϊκάλης, ΑΝΕΛ, βουλευτής Αττικής: 

«Η πλειοψηφία συμφωνεί για τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ. Πρέπει να βελτιωθεί ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός γύρω από το γήπεδο, για τις μέρες των αγώνων. Είναι μεγάλο εγχείρημα, ειδικά για το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων. Αν η Ελλάδα διοργανώσει ένα Μουντιάλ ή EURO, πρέπει να δούμε αν οι χώροι υποδοχής είναι σωστοί».

Χρήστος Γκόκας, ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Άρτας: 

«Ζητώ να υπερψηφιστεί με την μορφή που ήρθε το νομοσχέδιο στη Βουλή. Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τα άρθρα. Τώρα σχεδιάζονται σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του φορέα ΑΕΚ. Πρόκειται για έργο που συνδυάζει αθλητισμό, με την ιστορία και τον πολιτισμό. Που η ΑΕΚ βς ιστορικό και ένδοξο σωματείο συνδέει με την ιστορία της. το σύνολο των υποδομών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα μουσεία, είναι επένδυση σε όλα τα επίπεδα για την περιοχή. Είναι θετικό βήμα για την ΑΕΚ, σε ένα χώρο που της παραχώρησε το Δημόσιο. Δικαιούνται όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι γήπεδα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για περιβαλλοντολογική αναβάθμιση. Με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Μας προβληματίζει η στάση και η αλλαγή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν κοινά πεδία συνεννόησης και είχαν πει ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο. Για ακόμη μια φορά επιλέχθηκε ο αδιέξοδος δρόμος της άρνησης για τα πάντα, υπηρετήθηκε η αντιφατικότητα μιας μικροπολιτικής στάσης. Ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο»

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλονιάς: 

«Με προχειρότητα νομοθετείτε. Δύο μήνες συζητάμε και τώρα μας λέτε να μην συζητήσουμε για το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης. Η επικαιροποίηση των ρυθμιστικών επιβάλλεται. Το πρόβλημα είναι ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν έχει τις αναγκαίες ρυθμίσεις και δεσμεύσεις. Προτάσσουμε την αναγκαιότητα δίκαιου περιβαλλοντολογικού σχεδίου. Για αυτό και το καταψηφίζουμε»

Κωνσταντίνος Καραγκούνης-ΝΔ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

«Άκουσα τον κ. Βούτση, ο οποίος, αφού μίλησε για το γήπεδο, έκανε αναφορά για παράνομο τρόπο με τον οποίο χτίστηκε το γήπεδο του Ολυμπιακού, περιττό να αναφέρω τι είπε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα με τα γήπεδα ή με τις ομάδες. Δεν καταλαβαίνω τη λογική τους. Είχαν όλο το χρόνο. Άκουσα και τον Υπουργό, η διαβούλευση κράτησε τόσο καιρό. Είχε πει ο κ. Υπουργός ότι περίμενε τροποποιήσεις, αν είχατε κάποια άλλη ρύθμιση. Και σας είπε, γιατί δεν την φέρατε; Ζητάει ο κ. Βούτσης να γίνει τώρα διάλογος. Πόσο καιρό περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν λύσεις; Γενικά. Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι λαμπρό παράδειγμα πώς συνδυάζεται ο πολεοδομικός συνδυασμός με την πραγματική οικονομία. Αν δεν γίνεται αυτός ο συνδυασμός για ποιες ρυθμίσεις μιλάμε; Θα έχεις ένα γήπεδο χωρίς αγορά και ανάπλαση; Αυτή είναι η κριτική μας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει η αγορά και η οικονομία και αυτή καθορίζει αν κάτι λειτουργεί ή όχι. Δίνεται μια λύση σε ένα σωματείο με εκατομμύρια οπαδούς. Τι θα συζητήσουμε; Για δέκα, 20 μέτρα; Στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Μόναχο, υπάρχουν τόσα γήπεδα μέσα στην πόλη. Σωστά είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ. Από την άποψη ότι είμαστε όλοι με την ανάπτυξη, με την ευημερία, με την εξέλιξη. Γι΄ αυτό βεβαίως θα καταθέσουμε αύριο αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το γήπεδο, για να έρθετε και να μας πείτε αν θέλετε να προχωρήσουμε μπροστά ή όχι. Όχι αν θα έχει η ΑΕΚ γήπεδο, που πρέπει να έχει, αλλά για τη Νέα Φιλαδέλφεια που μόνο καλά θα δει από αυτή την ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα για το γήπεδο της ΑΕΚ»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης-ΝΔ, βουλευτής:

«Το γήπεδο είναι όνειρο ζωής για την ΑΕΚ. Τιμά την ιστορία της και αναδεικνύει την προσφορά της. Είναι κόσμημα για την περιοχή που έχει συνδεθεί με την πορεία της. Το αυτονόητο έχει περάσει από συμπληγάδες. Γραφειοκρατία, καχυποψία, αποψίλωση εμποδίων από επαναστάτες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτιάξει γήπεδο σε διάφορους προτεινόμενους χώρους. Και ακόμη μπορεί. Όμως κανείς δεν είναι ο χώρος της, το σπίτι της. Αυτό είναι η Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί έγραψαν ιστορία μεγάλες προσωπικότητες της ΑΕΚ. Ήταν το σπίτι της προσφυγιάς. Το σπίτι για τις χαμένες πατρίδες. Δεν είναι τυχαίο ότι θα λέγεται «Αγιά Σοφιά». Όλα αυτά σε δικό της οικόπεδο. Υπάρχουν διαρκείς παλινδρομήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά για επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι αναληθές και αστείο. Ούτε σε ΠΑΕ, ούτε σε εταιρία θα ανήκει το γήπεδο. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Δεν μπορεί όμως να το φτιάξει και δημιουργήθηκε η Δικέφαλος 1924. Διαφωνεί και με την παραχώρηση έκτασης 2,4 στρεμμάτων. Όμως η μη παραχώρηση θα περιορίσει την ΑΕΚ και θα έχουμε ένα μικρό γήπεδο που κανείς δεν θα θέλει να το χρηματοδοτήσει, δεν θα έχει ευρωπαϊκές δυνατότητες. Λέγονται αίολα επιχειρήματα για ένα υποβαθμισμένο άλσος, εγκαταλελειμμένο. Η ΑΕΚ δεσμεύεται να το αναπτύξει. Το 1991 δεν είχαν ευαισθησίες όταν κόπηκαν 1.200 δέντρα. Είναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Θα είναι γήπεδο μαγνήτης για όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν δικαιούται να εμποδίσει το έργο. Που έχει διαφάνεια και νομιμότητα. Αν η νέα Περιφερειάρχης Αττικής δεν εφαρμόσει την απόφαση της Περιφέρειας για τα 20 εκατ. ευρώ, αν ο Δήμος δεν σταθεί συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια, τότε οι ευθύνες για τη μη υλοποίηση του έργου θα έχουν όνομα και διεύθυνση. Το όνομα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ και η διεύθυνση Κουμουνδούρου. Τα ανέξοδα «όχι» έφτασαν στο τέλος τους».

Ελένη Αυλωνίτου-ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής :

«Για το άρθρο 81 για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι παλιά αμαρτία η αξιοποίηση του ποδοσφαίρου ως πρόφαση να περάσουν πράγματα κυρίως χωροταξικού χαρακτήρα. Στην πλάτη της ΑΕΚ παλαιότερα προσπάθησαν να περάσουν φαραωνικό εμπορικό κέντρο με γήπεδο στην… ταράτσα. Και η ΑΕΚ πληρώνει τα σπασμένα. Προτείνεται τώρα για την ΑΕΚ είναι αλήθεια μια πιο μετριοπαθή λύση. Δεν μπορούσατε να δώσετε λύση στην ΑΕΚ, δίχως να αγγίξετε το άλσος; Ζητήματα όπως η ενίσχυση της πυροπροστασίας και η ανάπλασης του άλσους, είναι υποχρέωση του κράτους. Δεν είναι χάρη ιδιωτών. Αν για λόγους ανωτέρας βίας πρέπει να δώσουμε σπιθαμή δάσους για σοβαρό λόγο, είναι προϋπόθεση η αντικατάσταση με ίσου εμβαδού έκταση δασικού χαρακτήρα εντός του άλσους. Αυτό δεν γίνεται με τραμπουκισμούς. Εμείς θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το θέλουμε και θα γίνει. Χωρίς όμως τους δασοκτόνους όρους»

Άδωνις Γεωργιάδης-ΝΔ, εκπρόσωπος τύπου:

«Θέλω να ρωτήσω τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των υπολοίπων. Για το άρθρο 81. Το ψηφίζεται; Ναι ή όχι. Αφήστε τις θεωρίες, γιατί από την ψήφο σας θα εξαρτηθεί αν μια ιστορική ομάδα θα αποκτήσει ξανά την έδρα της και αν μια περιοχή εξαιρετικά υποβαθμισμένη θα αναπτυχθεί. Δικαιολογίες θα βρείτε πολλές. Εγώ προτείνω και θα το κάνουμε, να μαζέψουμε εμείς τις υπογραφές και να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 81. Έχει σημασία να αναγκάσουμε ορισμένους να βγουν και να πάρουν δημόσια την ευθύνη. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός μια προσπάθεια να φτιάξει το γήπεδό του στον Βοτανικό. Τότε πήγαν 113 Συριζαίοι στο ΣτΕ -έχω πει ότι αν υπήρχε το ΣτΕ στην αρχαιότητα δεν θα χτίζαμε ούτε τον Παρθενώνα- για να σώσουν τον κορμοράνο. Δυστυχώς το ΣτΕ σταμάτησε την κατασκευή του γηπέδου και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Μια εταιρεία χρεοκόπησε, 1.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, το κράτος έχασε φόρους και σήμερα αν πηγαίναμε μια βόλτα στον Βοτανικό θα βλέπαμε μια χαβούζα. Αυτό είναι το δικό τους έργο.
Πριν από μερικά χρόνια ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ γκρέμισε το γήπεδο γιατί είχε συμφωνία για να χτίσει ένα καινούργιο. Τότε το σταμάτησαν στο ΣτΕ. Έχετε πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια; Εγώ έχω πάει πολλές φορές. Εσείς έχετε πάει; Σας αρέσει; Το ευχαριστιέστε; Καμαρώνετε; Εδώ φαίνεται που θα έπεφτε η χώρα, αν έπεφτε στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Για ένα απλό θέμα όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Άλλα έλεγε η Δούρου πριν τις εκλογές, άλλα μετά. Άλλα έλεγε ο Στρατούλης τη μια μέρα, άλλα την επόμενη. Άλλα λέγατε στην έναρξη της επιτροπής, άλλα στο τέλος. Άλλα υποσχόταν ο Τσίπρας στον κόσμο της ΑΕΚ τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Ούτε σε αυτό το θέμα δεν μπορείτε να κάτσετε σε ένα τραπέζι και να πάρετε μια απόφαση. Γιατί πολιτεύεστε με το δόγμα να τα έχετε με όλους καλά. Ο ελληνικός λαός ελπίζω να κατάλαβε με το παράδειγμα του γηπέδου της ΑΕΚ που θα μπλέκαμε αν αναλαμβάνατε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όσον αφορά το γήπεδο, για να δανειστώ μια φράση που ακούστηκε χθες στο Σύνταγμα από μια καλλιτέχνιδα, δεν θα επεκταθώ, σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ. Ξέρετε γιατί; Γιατί πράγματι πρέπει να γίνει αυτό το έργο για την ΑΕΚ και για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι μια πραγματική ανάγκη να χτιστεί το γήπεδο. Και πρέπει να χτιστεί τώρα. Να μην υπάρξει άλλη χρονοτριβή. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογήσετε την ουσία: Δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση. Και το γήπεδο της ΑΕΚ το αποδεικνύει. Κύριε Υπουργέ, σας συγχαίρω που επί των ημερών σας πήρατε πρωτοβουλία για να λυθεί αυτό το θέμα»

Πηγές : aekvoice.gr - aek-live.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου