Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών για το γήπεδο

Oι τοποθετήσεις των βουλευτών στη συζητήση και ψήφιση για δεύτερη ημέρα του νομοσχεδίου που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ.


Κωνσταντίνος Καραγκούνης - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

«Το γήπεδο της ΑΕΚ θα φέρει οικονομική ανάπτυξη. Οφείλουμε να το αποδώσουμε στα εκατομμύρια των οπαδών της ΑΕΚ. Το ζήτημα, βέβαιαμ δεν είναι ότι κάνουμε το χατίρι της ΑΕΚ. Δεν κάνουμε το χατίρι της ΑΕΚ, αλλά της περιοχής. Το χατίρι της Αθήνας, της μείωσης της ανεργείας κάνουμε»

Γεώργιος Ορφανός - Υπουργός Μακεδονίας Θράκης

«Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να αποκτήσει το δικό της χώρο. Ξέρω πώς έγινε η προηγούμενη φάση και κατεδαφίστηκε. Πέρασαν 11 χρόνια. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε. Όσο για τη Μπριτάνια μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν ισοζύγιο. Η πρότασή μου στο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ψηφίσει τα άρθρα. Γιατί ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει»

Νικόλαος Βούτσης - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μας απασχολεί το ΟΑΚΑ; Αποσυνδέω το γήπεδο της ΑΕΚ. Θα πρέπει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Αλλά το ΟΑΚΑ δεν μας απασχολεί; Σε διάθεση ποιου είναι; Για να καλύψει ποιες ανάγκες; Έρχομαι στο άρθρο 82. Εδώ είναι η πρόκληση. Μη μιλάμε για την ΑΕΚ και το 81. Έχουμε τις θέσεις μας και να γίνουν σεβαστές. Στο 82 είναι το... τυράκι, για τα Μητροπολιτικά πάρκα. Πώς δίνεται με τόση άνεση; Μας εγκαλούν για το γήπεδο. Ευλόγως ίσως από την πλευρά τους. Πώς περνούν όμως ασχολίαστο; Πάρτε πίσω το 82 για να ξανασυζητήσουμε για το 81! Το λέω ευθέως. Γιατί να δίνουμε τη δυνατότητα για 22,5 στρέμματα μεθαύριο...;»

Σταύρος Κοντόνης - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα Άλσους να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχη για λίγο πνεύμονα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του βασικού παραχωρητηρίου. Όχι περαιτέρω επέκταση. Πόσο μάλλον του Άλσους. Θα πρέπει να τονιστεί το θέμα της Λάρισας. Στο Καραϊσκάκη καταστράφηκε ο στίβος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Μη γινόμαστε μοχλός στα χέρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να μείνουμε σε μία σταθερή κατεύθυνση. Σεβασμός στο περιβάλλον».

Τζένη Βαμβακά - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι σαφές πως αν κάποιος διαβάσει το ρυθμιστικό δεν είναι το δίλημμα «ναι στο γήπεδο ή όχι». Το ρυθμιστικό αλλάζει τη Φιλαδέλφεια σαν περιοχή, με τα μικρά εμπορικά καταστήματα να κλείνουν, με μικρομισθοτούς. Την αλλάζει για να γίνουν τεράστια εμπορικά κέντρα, να υπάρχει ένα Άλσος με κάγκελα και επί πληρωμή είσοδο! Κανονικά οι αθλητικοί χώρα θα ήταν ζητούμενο να υπάρχει. Αλλά τώρα είναι πρόβλημα. Ποιος όμως συζητά για άλλα θέματα εκτός ποδοσφαίρου. Για το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα; Ποιος συζητάει για την έξωση στην Ερασιτεχνική; Όχι μόνο για την ΑΕΚ όλα αυτά, αλλά και για άλλες ομάδες. Οι πρόεδροι των μεγάλων ΠΑΕ νοιάζονται για τα δικά τους κέρδη. Με το νέο ρυθμιστικό η ανάπτυξη που θέλετε να δημιουργήσετε «σκοτώνει». Θέλει τσιμεντοποίηση. Εμείς θέλουμε ανθρώπινες γειτονιές, με σχολεία, αθλητικούς χώρους που να καλύπτουν τις ανάγκες ζωής και όχι τη ρύθμιση ανάπτυξης των ιδιωτικών συμφερόντων».

Τάνια Ιακωβίδου - Βουλευτής ΝΔ

«Το στηρίζω ολόψυχα το γήπεδο της ΑΕΚ. Δικαιούται το γήπεδο η συγκεκριμένη περιοχή. Η κατασκευή αναβαθμίζει την πόλη και τους γύρω δήμους. Πρόκειται για αθλητικό κέντρο υψηλού επιπέδου. Θα σας θυμίσω τις φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητας ,όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη τύπου. Είδαμε την απόλυτη εγκατάλειψη. Θέλουμε κάτι τέτοιο;»

Σπυρίδων Χαλβατζής - Βουλευτής ΚΚΕ

«Η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Να πρέπει να ανήκει στο κράτος. Το θέμα είναι ποιος θα έχει την ιδιοκτησία του γηπέδου. Ποιες ανάγκες θα εκπροσωπεί. Έχουμε την περίπτωση της Λάρισας. Κατασκευάστηκε ένα γήπεδο και με χρήματα του κράτους σε έκταση που παραχωρήθηκε. Σήμερα επειδή το γήπεδο ανήκει σε επιχειρηματία και ο οποίος για δικούς του λόγους αποχώρησε, η ΑΕΛ δεν μπορεί να το αξιοποιήσει. Τώρα είναι γελοιότητα. Το κύριο είναι η ιδιοκτησία στο γήπεδο της ΑΕΚ. Εμείς λέμε τελικά ναι στο γήπεδο. Όμως δεν συμφωνούμε να είναι ιδιοκτησία μιας επιχείρησης όπως είναι η πρόταση του νομοσχεδίου»

Νίκη Φούντα - Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

«Το θέμα της ΑΕΚ υπερκάλυψε το θέμα της Αθήνας. Έγιναν δεκτές από το υπουργείο κάποιες προτάσεις μας. Αυτές ήταν η διασφάλιση του Άλσους ως προς το υπόλοιπο μέρος του. Τα πάρκινγκ θα πρέπει να βρίσκονται εκτός ορίου του Άλσους. Ολόκληρο το Άλσος θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία. Το γήπεδο της ΑΕΚ επιτέλους θα χτιστεί. Θα γίνουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ με τους σωστούς όρους. Και οι όροι αυτοί είναι να υποστηρίξουμε το χαρακτήρα της περιοχής, προστατεύοντας το περιβάλλον. Υπερψηφίζουμε τα δύο άρθρα μετά και τις βελτιώσεις που έγιναν. Ελπίζουμε ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι ικανοποιημένος απ' αυτή την εξέλιξη και το όραμα να γίνει πραγματικότητα».

Ηλίας Παναγιώτατος - Βουλευτής Χρυσής Αυγής

«Θα υπερψηφίσουμε το άρθρο 81. Δεν μας βρίσκει αντίθετους, αρκεί να μην υπάρχει τσιμεντοποίηση. Και μόνο ο τίτλο ς «Νέα Φιλαδέλφεια - Αγιά Σοφιά» φαίνεται ότι έχει επηρεάσει πάρα πολλούς που δεν θέλουν να το δουν, γιατί είναι βαθιά ελληνικό».

Παύλος Χαϊκάλης - Βουλευτής ΑΝΕΛ

«Για το γήπεδο της ΑΕΚ είμαστε υπέρ. Ναι στα άρθρα 81-82. Είναι ένα έργο πολιτισμού και μνήμης. Θα έχει μουσείο που όλοι πρέπει να βλέπουν τι έγινε στη Σμύρνη και άλλα ιστορικά θέματα».

Χρήστος Γκόκας - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

«Σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για ρυθμίσεις πολεοδομικού χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σημαίνει πολιτισμικής και αθλητικής αναβάθμισης. Θα δώσει ζωή στην περιοχή. Θα έχει ελάχιστα υποκαταστήματα, ενώ προβλόπονται πρόσθετα μέτρα υπέρ του Άλσους. Νομίζω πως αδίκως έχουν υπάρξει οι όποιες εύλογες ανησυχίες. Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο από τις ανησυχίες των κατοίκων, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προβληματική. Υπάρχει μία αναστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να κινηθεί στο δρόμο των αντιφάσεων. Άλλα δήλωνε πριν τις εκλογές, υπό το φόβο της καταψήφισης και άλλα δηλώνει σήμερα, αποφασίζοντας να το καταψηφίσει. Θολώνει τα νερά με άλλες θέσεις στην επιτροπή και άλλα στο τμήμα. Πρέπει η Φιλαδέλφεια να αποφύγει το διχασμό. Αρκεί οι παράγοντες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα από εδώ και στο εξής. Θα προσπαθήσουμε για περισσότερο δεντροφύτευση στην περιοχή, εκτός αυτών που έχει προβλεφθεί, ακόμα και θέσεις στάθευμσης, για να υπάρξει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα».

Τερενς Κουίκ - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ANEΛ

«Έλεγα χθες ότι δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο. Όπως και όλες οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει το Καραϊσκάκη. Τον Παναθηναϊκό τον... φαλίρισε ο βάζελος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατάφερε να φορτωθεί μία αστική περιοχή όπως είναι η Αλεξάνδρας. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε γήπεδο στο Βοτανικό. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει το γήπεδό της. Καταφέραμε να χωρίσουμε στη... μέση τη Φιλαδέλφεια. Δεν ξέρω αν είναι 70-30. Κι όλο αυτό γιατί έχει μπει και η θέση της ΟΥΕΦΑ για το πάρκινγκ των αυτοκινήτων. Υπάρχουν οικόπεδα της Μπριτάνια. Θα μπορούσε ο κ. Μελισσανίδης να αγοράσει το οικόπεδο αυτό. Θα μπορούσε να μπει σαν μελέτη. Θα μπορούσε να τολμήσει η Κυβέρνηση ένα δημοψήφισμα. Το γήπεδο όμως επαναλαμβάνω πρέπει να γίνει. Ως ΑΝΕΛ, θα στηρίξουμε την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Θα ψηφίσουμε «ναι». Δε μπορεί αυτός ο ιστορικός σύλλογος να αδικηθεί. Η ORIGINAL έχει δίκιο. Ειδικά η ΑΕΚ επί Ντέμη Νικολαϊδη τα φαινόμενα χουλιγκανισμού τα είχε χτυπήσει κάθετα. Η ΑΕΚ είναι συνέχεια με τις αλύτρωτες πατρίδες μας, όπως και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ. Στο 81 και στο 82 λέμε ναι. Το 82 το κάνουμε με... μαύρη καρδιά. Πιο μαύρη καρδιά δεν γίνεται. Κιτρινόμαυρη αν θέλετε! Είναι γενναια η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Και λέμε «ναι» γιατί θέλουμε να κάνει γήπεδο. Και θα το κάνει θέλουν δε θέλουν κάποιοι, όπως δεν επέτρεψαν και στον Παναθηναϊκό να κάνει γήπεδο»

Δημήτριος Αναγνωστάκης - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ

«Πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύθηκαν χθες το βράδυ. Πολλές κορώνες εκτοξεύτηκαν. Η ΔΗΜΑΡ λέει «ναι» στην κατασκευή του νέου γηπέδου, αυτού του ιστορικού σωματείου. Με μία προϋπόθεση: μετά την αποδοχή και προς τιμήν του των τριών βασικών προϋποθέσεων που τέθηκαν από την πλευρά μας. Το χαιρετίζουμε... Υπό την έννοια αυτή δεν υπάρχει άρνηση. Θα παρακολουθούμε την όλη υπόθεση όταν κι αν κριθεί αναγκαίο. Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο με την ελπίδα ότι σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα».

Παναγιώτης Κουρουμπλής - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι μια λειτουργία που υποτιμάει τη νοημοσύνη μας, απ' όσους υπερβάλουν ένα υπερβάλοντα ζήλο για την ΑΕΚ, ξεχνώντας ότι είχαν ευθύνες για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν είχε γήπεδο τόσα χρόνια.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι κατά στο να γίνει γήπεδο στη Νεά Φιλαδέλφεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έχει την άποψη ότι πρέπει να είναι ένα γήπεδο στα πλαίσια του χώρου που έχει το οικόπεδό της η ΑΕΚ. Δηλαδή 27.000 θεατών. Ο κ. Βούτσης έκανε ένα βήμα παραπάνω... Πραγματικά γιατί έχετε τέτοια επιμονή για το άρθρο 82; Κάτι υποπτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάτι υποψιάζεται... Πάρτε το πίσω λοιπόν, να τα βρούμε. Εσείς που «καίγεστε» για το γήπεδο. Είναι δίκαιη η πίεση των φιλάθλων για ένα γήπεδο. Ωστόσο για άλλη μια φορά αυτοί που κόπτονται για την προσφυγική ΑΕΚ, δεν τους άκουσα να λένε για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας».

Μάξιμος Σενετάκης - Βουλευτής ΝΔ:

«Με την κατασκευή του αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ επιχειρείται η αναβάθμιση της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου έρχεται μέσα ώστε η φύση να στοιχίζεται με το έργο και την υγεία των πολιτών της πόλης»

Πηγές : aekvoice.gr - aek365.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου