Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Δεν θα υπάρξει νέα αναβολή για το γήπεδο

Ο Γιάννης Μανιάτης έστειλε «μήνυμα» σε Βουλευτές της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στο ρυθμιστικό σχέδιο που αφορά και το γήπεδο της ΑΕΚ.


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ξεκαθάρισε ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης έχει οριστικοποιηθεί και δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις. Στο συγκεκριμένο σχέδιο υπάγεται και το γήπεδο της ΑΕΚ και άπαντες είναι αισιόδοξοι ότι το θέμα θα προχωρήσει, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία»:

 «Ο Γιάννης Μανιάτης διαμήνυσε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ότι αν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες δεν βρεθεί κοινός τόπος ώστε να αρθούν οι αντιρρήσεις από τους τοπικούς φορείς σχετικά με τις προβλέψεις του νέου ρυθμιστικού, εκείνος θα προχωρήσει τελικά στην απόσυρσή του με σκοπό να το επαναφέρει κάποια στιγμή το φθινόπωρο. Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη η «Μ», ο κ. Μανιάτης, βλέποντας το νέο ρυθμιστικό να βάλλεται σχεδόν πανταχόθεν, αποφάσισε να το αποσύρει.

Αυτό επρόκειτο να γίνει στα μέσα της εβδομάδας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι το νέο ΡΣΘ ήταν στο ίδιο νομοσχέδιο με το αντίστοιχο των Αθηνών και με τα άρθρα που αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Το υπουργείο είχε αποφασίσει να αφαιρέσει από το νομοσχέδιο το κομμάτι που αφορά το νέο ΡΣΘ και να προωθήσει τα υπόλοιπα προς ψήφιση στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής την προσεχή εβδομάδα, καθώς επ' αυτών είχε επέλθει συμφωνία.

Τελικώς την Πέμπτη, με αφορμή τον κοινοβουλευτικό φόρτο της προσεχούς εβδομάδας, ο υπουργός αποφάσισε το νομοσχέδιο να πάει προς ψήφιση στο Β' θερινό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιάτης διεμήνυσε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι αν ως τότε το ΡΣΘ δεν έχει τη δέουσα πολιτική στήριξη, εκείνος θα το αποσύρει κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια».

Πηγή : aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου